Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Neuropsykologi

Neuropsykologi tarjoaa neuropsykologisia tutkimuksia ja ohjaus/kuntoutuskäyntejä sekä päiväkotien ja koulujen konsultointia.

Palvelut on suunnattu n. 5-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Neuropsykologin tutkimuksiin ohjaudutaan perheneuvolan, koulupsykologin tai lastenneurologin kautta. Tutkimuksia tarvitaan kun halutaan selvittää laaja-alaisesti lapsen tai nuoren tiedollisia ja taidollisia valmiuksia tukitoimien suunnittelemiseksi tai diagnostisiin kysymyksenasetteluihin liittyen. Tutkimukseen lähettämisen syitä ovat esim.

  • kokonaiskehityksen tason selvittäminen
  • kielelliset tai visuaalisen hahmottamisen erityisvaikeudet
  • tarkkaavaisuushäiriöt
  • oppimisvaikeudet
  • autismikirjon häiriöt
  • lasten ja nuorten neurologisten sairauksien ja vammojen kognitiivisten vaikutusten arviointi

Neuropsykologisen ohjaukseen tai kuntoutukseen ohjautuminen edellyttää neuropsykologin tekemää tutkimusta ja kuntoutussuositusta. Tavoitteena on vahvistaa kouluikäisten lasten ja nuorten oppimis- ja toimintakykyä sekä myönteisen minäkuvan ja motivaation kehittymistä. Osa ohjaus- ja kuntoutuskäynneistä toteutetaan koulukäynteinä.

Yhteystiedot

Hanna Mäntynen, neuropsykologi
Perhekeskus Purje
Mäntynummenkuja 7 A, 08500 Lohja
Sähköposti: hanna.mantynen(a)lohja.fi
Puhelinaika: ma, ke klo 12-13, p. 044 374 0095