Det händer på museet

Museet organiserar flera evenemang för hela familjen varje år, välkomma med!

Yhteislaulu-illat museon pihamaalla

keskiviikkoisin heinäkuussa klo 18-19.30
7.7.
14.7.
21.7.
28.7.
Ohjelmassa on tuttuja yhteislauluja, maakuntalauluja ja lastenlauluja, joita lauletaan mieskuoron avustamana orkesterin säestyksellä. Yhteislaulun lisäksi mieskuoro esittää myös muutamia kappaleita ohjelmistostaan. Sadesäällä lauletaan navetan vintillä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Järjestäjänä Mieskuoro Lohjan Miehet.

Keskiviikko 4.8. Lohjan Museon 110-vuotissyntymäpäivät klo 11-19

klo 11-19 Keppihevosrata, ota oma keppari mukaan
klo 11-15 Hestbakin talutusratsastusta
klo 11.30 ja 14.30 Taikashow, taikuri Mano d’Oro, kesto n. 30 min.
klo 12-16 Askartelupisteessä askarrellaan makramee -avaimenperiä Iltamaan tekstiilitaikuri Jennin johdolla
klo 14-18 Vanhan ajan valokuvaamo. Varaa aika museolta: museo@lohja.fi ja tule kuvattavaksi visiittikorttiin entisajan tyyliin. Kuvauksen hinta 15 €
klo 16 Lohjan teatterin johtaja Sari Niinikoski esittelee tulevan kauden ohjelmistoa
klo 16.30-18.30 Runoseinä. Lohjan huoneteatteri. Tervetuloa kuulemaan runo juuri sinulle henkilökohtaisesti lausuttuna
klo 11-19 Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki esittelee toimintaansa

mainos vanhan ajan valokuvaamosta. Kuvassa ihmisiä kuvattuina vanhan ajan tyyliin mustavalkokuviin

Hestbakki on monipuolisia palveluita tarjoava islanninhevosten pihattotalli Lohjan Vaanilassa.

Taikuri Mano d’Oro on belgialaissyntyinen ammattitaikuri, jonka sukujuuret ovat Italiasta. Hän on kansainvälinen artisti, joka pursuaa uusia kehitysideoita ja tuottaa oman taianomaisen ohjelmistonsa itse. Mano d’Oron hauskat ja ammattitaitoiset esitykset tempaavat mukaan niin lapset kuin aikuiset.

Tekstiilitaikuri Jenni Vanhanen opastaa sinut makrameepajassa solmeilemaan itsellesi kauniin avaimenperän. Tule oppimaan helppo solmutekniikka. Valita voit useista lankaväreistä mieluisimmat.

Studio 1851 kuvaa historiaa huokuvia visiittikorttikuvia museolla klo 14-18. Hopeagelatiinimenetelmällä otetut kuvat ovat käsityötä ja ne taltioidaan vanhalla paljekameralla. Päivän aikana kuvataan potretteja, parikuvia ja 3-4 hengen perhekuvia. Studio 1851 on porilainen historiallisiin kuvausmenetelmiin erikoistunut valokuvaamo. Kuvausajan voi varata etukäteen osoitteesta museo@lohja.fi ja vapaita aikoja voi kysellä myös kuvauspisteeltä. Tervetuloa vanhan ajan valokuvaamoon!

Lohjan Huoneteatteri on lohjalaisten teatteriaktiivien muodostama värikäs kollektiivi, joka tuottaa intiimejä ja omaehtoisia teatteriesityksiä vaihtuviin ympäristöihin, tiloihin ja miljöihin. Runoseinä lausuu runoja suoraan korvaasi!

Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki on yksityinen museo ja matkailukohde Lohjan Teutarissa. Kaarteen sotamuseolla on laaja Suomen vuosien 1939-1944 sotiin liittyvä kokoelma ja Mosaiikki-galleriassa on esillä sekä myynnissä uniikkia mosaiikkitaidetta.