Webbplatsen ”Yhdessä selviydytään” och Nylands distrikt inom Mannerheims Barnskyddsförbund erbjuder stöd till familjer under coronapandemin

kaksi lasta katselee kiviä

Avgiftsfria tjänster erbjuds föräldrar till barn och unga i olika åldrar.

”Yhdessä selviydytään”, syftet med webbplatsen är att stödja föräldrar, vars barn visar symtom på ångest eller rädsla under coronapandemin. Webbplatsen har samlat information om ångest, råd om hur man går igenom svåra känslor med barnet och enkla sätt och övningar för att underlätta barnets och även förälderns egen ångest. Metoderna är baserade på beteendeterapi som man vet är ett effektivt sätt att minska symtom på ångest och rädsla hos barnet. Webbplatsen är avgiftsfri. Med hjälp av frågor relaterade till användningen av webbplatsen utreds vilken effekt webbplatsen har. Du kan registrera dig på adressen: https://yhdessaselviydytaan.fi

Stöd som Nylands distrikt inom Mannerheims Barnskyddsförbund erbjuder familjer under undantagsförhållandena våren 2020. Mannerheims Barnskyddsförbunds lokala klubbar och evenemang är på paus under den undantagssituation som orsakas av coronaviruset, men förbundet kan trots det erbjuda ett rikligt utbud av stöd och aktiviteter.  Läs på länken (på finska) nedan de stödformer som Mannerheims Barnskyddsförbund har för familjer  .

Mannerheims Barnskyddsförbunds telefontjänst, chatt och nätbrevstjänst för barn och unga fungerar normalt under undantagsförhållandena. Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 på svenska. Du kan ringa till barn- och ungdomstelefonen må-ons kl. 14-17 och to kl. 17-20. Samtalet är helt avgiftsfri och samtalet visas inte på din telefonräkning. Man kan ta kontakt anonymt. Samtal spelas inte heller in.

Vi betjäner på två språk. Den finskspråkiga telefonen för barn och unga är öppen varje dag på numret 116 111, året runt. Man kan ringa till numret mån–fre kl. 14–20 och lör–sön kl. 17–20.

Relaterade nyheter:

Share This