Vainion Liikenne kommer att öka antalet turer mellan Lojo och Helsingfors från 4.6.2022

I början av sommarens trafiksäsong kommer Vainion Liikenne att förnya tidtabellerna och öka trafiken mellan Lojo och Helsingfors. Mer information om biljetter och tidtabeller på Matkahuoltos hemsida.

I början av sommarens trafiksäsong kommer Vainion Liikenne att förnya tidtabellerna och öka trafiken mellan Lojo och Helsingfors. Dessutom kommer alla turer att köras från Virkby kors i fortsättningen.

Den första turen från Virkby till Helsingfors avgår kl. 4.10. Under vardagarnas rusningstid körs turen varje halvtimme och mitt på dagen samt under veckoslut varje timme. Den sista turen från Helsingfors till Lojo och vidare till Virkby avgår från måndag till torsdag kl. 22.05, fredagar och lördagar kl. 23.05. ”Alla turer är så kallad marknadsbaserad trafik, dvs. trafiken är beroende av biljettinkomster så vi ser gärna att många vill resa med oss, säger Vainio Liikennes vd Matti Vainio.

I den nya tidtabellen kommer alla turer att köras från och till Virkby. Det gör resandet smidigare. ”Vi hoppas att den nya praxisen kommer att göra det ännu trevligare att resa med buss”, förklarar Matti Vainio.

Man kan använda Vainios egna biljettprodukter, bank– och kreditkort samt kontanter.
Resekort fås från Matkahuolto och det kan laddas på nytt i bussen. Via Matkahuoltos app Resor och Biljetter kan man också köpa mobilbiljetter. Mer information om biljetter och tidtabeller på Matkahuoltos hemsida.

Den kraftiga höjningen av bränslepriserna medför ett exceptionellt hårt kostnadstryck på biljettpriserna. ”Vi hoppas att antalet passagerare ska öka så att biljettpriserna kan hållas rimliga”, förklarar Matti Vainio.

Tidtabeller som bilaga.

Mer information:
vd Matti Vainio, tfn 0400 535 335
trafikplaneringschef Juha Tiikko, tfn 040 748 0865


bild: Vainion Liikenne

Relaterade nyheter:

Share This