Sommarhälsningar från Lojo stadsdirektör Jarkko Härmälä

Jarkko Härmälä

Sommarhälsningar till alla!

Jag beundrar här Aurlax-området inför midsommaren. Semestertiden börjar visa sig här på stranden såväl som i gatubilden i Lojo.

Efter nästan tre veckor som stadsdirektör har jag fått en bred inblick i den offentliga förvaltningens kärna i Lojo. Jag har hunnit stifta bekantskap med flera nya människor , arbetsbeskrivningar och sätt att göra saker. Dessutom har jag fått en uppfattning av organisationskulturen i Lojo stad, samarbetet mellan organen och mångfalden av verksamheterna med det demokratiska beslutsfattandet i främsta rummet.

Lojos riktning är fortfarande bra. Den ekonomiska framgången förra året var utmärkt och bokslutet för den delen har gjorts. Även detta år ser bra ut vad gäller det ekonomiska läget. Den allmänna kostnadsökningen påverkar dock också ekonomin i Lojo stad och verksamhetskostnaderna har ökat kraftigt. Lyckligtvis har dock inkomsterna ökat mer än kostnaderna och vårt årsbidrag var bättre i slutet av maj än föregående år.

Den positiva utvecklingen i staden fortsätter under den andra hälften av året. Förberedelserna för social- och hälsovårdsreformen konkretiseras aktivt under hösten. Förhoppningsvis har vi fått corona under kontroll och vår vardag normaliseras till det bättre.

Lojo stads personal har bakom sig ett aktivt år i olika delar av organisationen och i olika uppgifter. Som en stor helhet och det huvudsakliga diskussionsämnet har för många varit förberedelserna för social- och hälsovårdsreformen, utbildning, utveckling och ökad livskraft.

Här vill jag tacka de anställda i Lojo stad för det goda arbetet i början av året och önska er alla en riktigt god, avkopplande och välförtjänt semester. Dessutom vill jag här framföra mitt tack till flera tiotals sommarjobbare som kommit till Lojo stad för sommarjobb – ni gör ett mycket viktigt och meningsfullt arbete!

Nu är det midsommarvecka och många börjar sin semester. Sommaren är en bra tid att återställa energi och främja det psykiska välbefinnandet. Det är bra att fokusera på de närstående, familjen, vännerna och saker som är viktiga för en själv. Rör på er och bada bastu mycket och njut av sommaren! Jag önskar alla Lojobor en mycket avkopplande och njutbar sommar, vi säger hej när vi träffas!

Med sommarhälsningar,

Jarkko Härmälä
stadsdirektör
Lojo stad

Lojo stadsdirektör Jarkko Härmälä och Erkki Saarinen från Sammatin Maanrakennus Oy.

Relaterade nyheter:

Share This