Lojo700-nytt år 2024 på Lojo torg kl. 21 den 31 december

Lojos 700-årsjubileum kulminerar i en minnesvärd nyårsfest på Lojo torg från kl. 21 den 31 december 2023. Evenemanget är gratis. Legendariska Aikakone och lokala Angeleyes Abba Tribute uppträder. Programledare är Jaakko Selin. Kvällen avslutas med ett festligt fyrverkeri. Välkommen ännu en gång till firandet av 700-åriga Lojo!

Tidsplan

klo 21.00 Nyårshälsning

klo 21.15 Angeleyes ABBA Tribute

klo 22.30 Aikakone

klo 23.45 Nedräkning till nytt år

klo 00.00 Fyrverkeri

Artister

Angeleyes är ett Abba tribute-band med åtta musiker. De framför en autentisk kavalkad av Abba-favoriter med elegant popsound, perfekta sångharmonier samt ljud- och ljustekniska lösningar.

Musiker i bandet: Salla Oksanen (sång), Henna-Riikka Rajaniemi (sång), Joni Pitkonen (keyboard och sång), Marika Seager (keyboard och bakgrundssång), Janne Haapanen (bas och bakgrundssång), Juha Lemberg (gitarr och bakgrundssång) och Lassi Kertula (trummor och slagverk).

Aikakone är en av de mest kända popmusikfenomenen i Finland. Gruppen startade 1993 och släppte sitt debutalbum ”Tähtikaaren taa” 1995. Skivan sålde trippel platina och innehöll deras genombrottslåt ”Odota”. Efter detta blev gruppen mycket populär och hitsen började komma i snabb takt.

I dag turnerar Aikakone fortfarande flitigt över hela Finland. Kärnmedlemmarna MakiSani och Alex lyser på scenen. Gruppens nyårsspelning inkluderar även lokala överraskningsgäster.

Evenemanget är gratis och öppet för alla. Det arrangeras av Lojo stad som en del av Lojo700-jubileumsåret.

Säkerhet

Vi har jobbat hårt för att garantera säkerheten under evenemanget. Handelsgatan och Kalevagatan vid torget är delvis avstängda. Evenemangsområdet rymmer cirka 3000 personer. Om antalet ser ut att överskridas kraftigt kommer ordningsvakterna att begränsa tillträdet till området.

– På plats finns flera ordningsvakter samt FRK Lojo och Virkby FBK.

– Bullernivån kan bli hög under evenemanget. Skydda din hörsel med hörselskydd vid behov, särskilt i närheten av scenen.

– Det är förbjudet att fotografera med drönare i evenemangsområdet.

– Du kan köpa något att äta och dricka av försäljare på platsen.

Du får inte dricka egna alkoholdrycker eller skjuta raketer under evenemanget!

Säkerheten är oerhört viktig för oss. Vi ber dig att samarbeta om säkerheten. Med mycket folk i området är det viktigt att visa hänsyn mot andra. Låt oss ta hand om varandra!

Områdeskarta (bara på finska)

Ankomst till evenemanget

Kolla områderna för parkering i Lojo centrum här

Vi rekommenderar att du kommer till Lojo torg med kollektivtrafik, om det är möjligt för dig. Bussstationen ligger precis bredvid torget. Kolla de aktuella tidtabellerna på webbplatsen för Matkahuolto.

OBS! Nyårstrafiken är begränsad på grund av söndagstidtabellen och de sista bussarna avgår kl. 20.25 mot Helsingfors och kl. 23.35 mot Virkby.

Om du inte kan ta dig till evenemanget med buss rekommenderar vi att du samåker eftersom många besökare väntas komma till platsen. Större gratisparkeringar nära torget hittar du bl.a. här:

– Stranden i Aurlax, adress Strandparken 1 (sandparkering)

– Lojo ishall, adress Gränsbevakningsgatan 1

– Sandparkeringen i Hiidensalmi, Schaktgatan 4 (cirka 2 km promenad till torget)

– Torgparkeringen har 10 reserverade handikapplatser, kör in via Åsgatan.

– Lojo har gratis parkering på söndag

Parkeringarna kan ha hög belastning eftersom ett stort antal deltagare väntas till evenemanget.

Vi stänger gatuområdena intill torget redan kl. 10 söndagen den 31 december.

Kontaktuppgifter

Lojo stad, Lojo700-projektkoordinator Jenni Välilä, jenni.valila@lojja.fi, tfn +358 40 686 7019

Säkerhet JusaTeam, Jukka Hankola, tfn +358 40 583 2628

Relaterade nyheter:

Share This