Energirådgivning i Laurentiushuset den 30 november 2022

Varmt välkommen till en kväll med energirådgivning i Sibeliussalen i Laurentiushuset den 30 november 2022 kl. 17–19. Kvällen arrangeras av Lojo stad.

Energifrågor
På grund av det svåra världspolitiska läget och problemen med tillgången på energi måste vi alla ägna särskild uppmärksamhet åt energiförbrukningen. Effektiv energianvändning kräver nödvändigtvis inte stora uppoffringar eller förändringar i vardagen, utan det går att åstadkomma även påtagliga förändringar redan genom små justeringar och vardagliga handlingar. Det finns flera alternativ för energi- och uppvärmningsformer för hushåll, vilka är bättre än traditionella alternativ vad gäller kostnader och miljöpåverkan. Under energikvällen kommer vi att bekanta oss med dess frågor under ledning av experter. Evenemanget hör ihop med Motivas riksomfattande kampanj ”Snäppet svalare” och projektet Energiaomavarainen maaseutu (En landsbygd som är självförsörjande på energi), som finansieras av bland annat Ykkösakseli och NMT-centralen.

Program
kl.17.00 Lojos situation i en utmanande energisituation
Evenemanget öppnas av Lojos nyblivne stadsdirektör Pasi Perämäki

kl.17.15 Effektiv energianvändning och tips för energibesparing
Expert Jukka Kopra, Ramboll Finland Ab (Motiva)

kl.18.00 Presentation av rapporten Energiaomavarainen maaseutu – vaihtoehtoja energiamuodon päivittämiseen kodeissa (En landsbygd som är självförsörjande på energi – alternativ för att uppdatera energiformer för hushåll)
Ledande expert Jukka Jalovaara, Ramboll Finland Ab (Ykkösakseli)

Evenemanget är på finska. Te, glögg och pepparkakor serveras.
Evenemanget är gratis, ingen förhandsanmälan krävs.

Adress: Sibeliussalen, Laurentiushuset. Kyrkogatan 6, 08100 Lojo.

Mer information om evenemanget: Projektkoordinator Meeri Hartonen, meeri.hartonen@lohja.fi, tfn +358 40 686 7027

Relaterade nyheter:

Share This