#Entimmeståget -kampanjen

Kända finländare från Esko Valtaoja till Julia Thurén ger ett ansikte till kampanjen Entimmeståget

Mer information om de konkreta fördelarna med den nya banan och det omfattande stödet till Entimmeståget ges med hjälp av konceptet Mer för alla. Kampanjen syftar till att bidra till att genomförandet av Entimmeståget skrivs in i nästa regeringsprogram.

Kampanjen Entimmeståget för en snabb banförbindelse mellan Åbo och Helsingfors har inletts.  Kampanjen syns i sociala medier, digitala annonsytor och printmedier aktivt under de kommande två veckorna. I sin helhet fortsätter #Entimmestågkampanjen långt in på nästa vår.

Kampanjen sammanfattar de konkreta fördelarna med Entimmeståget: kortare restider innebär att utbudet från arbetsplatser till kultur i alla städer längs banan är lite närmare och lättare tillgängliga – det betyder mer stad för alla och fler skäl att åka och röra på sig.

Även flera kända finländare talar för Entimmeståget. Bland dem som redan samtyckt till att tala för kampanjen finns bland annat astronom Esko Valtaoja, journalist och författare Julia Thurén, paralympiska guldmedaljören och rullstolsåkaren Henry Manni, den mest framgångsrika tävlingssimmaren i Finland Jani Sievinen samt verkställande direktören för Konecranes Ab Panu Routila. Vi välkomnar alla som stöder Entimmeståget att diskutera saken under hashtag #Entimmeståget.

– En timmeståget skulle erbjuda ett klart behagligare sätt resa mellan Åbo-Helsingfors än att använda egen bil.  Nu talar man varmt om klimatet, det vore bra om också något konkret görs, vädjar Julia Thurén.

Bakom kampanjen står Åbo, Salo, Lojo, Vichtis, Kyrkslätt och Esbo samt Egentliga Finlands förbund och Nylands förbund.

Mer information:
Pasi Ahola, Åbo stad, pasi.ahola@turku.fi

Janne Virtanen, Egentliga Finlands förbund, janne.virtanen@varsinais-suomi.fi

www.tunninjuna.fi

twitter.com/Entimmeståget

Relaterade nyheter:

Share This