Utdelningen av munskydd fortsätter

Onsdag 26.8 börjar man dela ut munskydd även på Karislojo, Sammatti, Pusula, Virkby och Saukkola bibliotek.

Förutom på Lojo huvudbibliotek delas munskydd ut från och med onsdag 26.8 även på Karislojo, Sammatti, Pusula, Virkby och Saukkola bibliotek. Munskydd kan hämtas under bibliotekens servicetider och endast när personalen är på plats. På grund av detta finns det ingen utdelning på Karislojo bibliotek på torsdagar och på Pusula bibliotek på onsdagar. På Lojo huvudbibliotek fortsätter utdelningen av munskydd på vardagar från kl. 14.

Bibliotekens servicetider finns på: https://www.lohja.fi/sv/motion-och-fritid/bibliotek/bibliotekets-oppettider-och-kontaktuppgifter/

De munskydd som Lojo stad delar ut är enligt regeringens riktlinjer bara avsedda för de Lojobor som har det svårt ekonomiskt och som inte har möjlighet att skaffa dem själva. I regel ska Lojoborna skaffa sina munskydd själva. När man hämtar munskydd behöver man inte reda ut sin ekonomiska situation eller identitet.

Det rekommenderas att man använder munskydd bland annat i kollektivtrafiken samt i  situationer där det är omöjligt att hålla ett säkerhetsavstånd. Det är bra att använda munskydd även när man tar  sig till coronaprovtagning samt innan testresultaten blir färdiga om det är nödvändigt att röra sig utanför hemmet. Munskydd rekommenderas för personer över 15 år.

Coronaläget i Lojoregionen är fortfarande lugnt.
Ytterligare frågor om utdelningen av munskydd i Lojo stad  kan skickas till koronaneuvonta@lohja.fi. Mer information om korrekt användning av munskydd finns på THL: s webbplats.

Relaterade nyheter:

Share This