Tidsbokning för coronavaccination och ändring av bokad tid

Nu du kan på webbokningen www.koronarokotusaika.fi samtidigt boka tid för den första vaccinationen och boostervaccinationen.

Vid tidsbokningen för coronavaccination finns sedan början av veckan (12.4) en ny funktion, dubbeltidsbokning. Du kan på webbokningen www.koronarokotusaika.fi samtidigt boka tid för den första vaccinationen och boostervaccinationen. Du får en bokningsbekräftelse per e-post eller sms. Bekräftelsemeddelandet innehåller också anvisningar för ombokning av tiden. I bekräftelsemeddelandet finns den nödvändiga länken, en tidsbokningskod och en pin-kod.

-> Om du avbokar den första vaccinationstiden, avbokas också tiden för boostervaccinationen och båda tidsbokningarna ska göras på nytt.
-> Med hjälp av tidsbokningskoden och pin-koden kan du också endast avboka eller ändra tiden för boostervaccinationen. Du kan flytta den i tidsbokningssystemet till en tidsfrist som är 11 veckor från den första vaccinationen till 12 veckor och 5 dagar efter den första vaccinationen beroende på tillgången till lediga vaccinationstider.

Tider för boostervaccination som bokats tidigare, före vecka 15, kan ändras bara genom att ringa till numret tfn 044 369 2905 eller tfn 044 369 2906. Det rekommenderas att man ändrar vaccinationstider tidigast en månad före den bokade tiden. Det kan finnas en fördröjning på flera dagar i återuppringningen.

Om det är mindre än 5 timmar till vaccinationen så kan avbokningen bara göras per telefon genom att ringa till numret tfn 044 3692905 eller tfn 044 369 2906.

Det finns skäl att noga tänka efter om man faktiskt behöver ändra den bokade vaccinationstiden, eftersom det bara finns ett begränsat antal vacciner/vaccinationstider för varje vecka!

Share This