Lojo stad delar ut munskydd varje vardag från kl. 14 på Lojo huvudbibliotek

Uppdaterad information 20.8 / Utdelningen av munskydd fortsätter på Lojo huvudbibliotek vardagar. På måndag 24.8 kan dock ingen utdelning ordnas. Om nya utdelningsställen informeras i början av veckan.

Lojo stad delar ut munskydd varje vardag från kl. 14 på Lojo huvudbibliotek, Karstuvägen 3, 08100 Lojo.
På måndag 24.8 kan dock ingen utdelning ordnas.

Inom kort kommer munskydd att delas ut även Karislojo, Sammatti, Pusula, Saukkola och Virkby bibliotek.  De exakta tiderna meddelas i början av veckan när tillgången till munskydd har säkrats.  Lojo stad informerar om ändringarna på webbplatsen Lohja.fi, Lojo stads Facebook-konto och i lokala medier.

De munskydd som Lojo stad delar ut är enligt regeringens riktlinjer bara avsedda för de Lojobor som har det svårt ekonomiskt och som inte har möjlighet att skaffa dem själva.  I regel ska Lojoborna skaffa sina munskydd själva. När man hämtar munskydd behöver man inte reda ut sin ekonomiska situation eller identitet.

Det rekommenderas att man använder munskydd bland annat i kollektivtrafiken samt i  situationer där det är omöjligt att hålla ett säkerhetsavstånd. Det är bra att använda munskydd även när man tar  sig till coronaprovtagning samt innan testresultaten blir färdiga om det är nödvändigt att röra sig utanför hemmet.  Munskydd rekommenderas för personer över 15 år.

Coronaläget i Lojoregionen är fortfarande lugnt.
Ytterligare frågor om utdelningen av munskydd i Lojo stad  kan skickas till koronaneuvonta@lohja.fi. Mer information om korrekt användning av munskydd finns på THL: s webbplats.

Relaterade nyheter:

Share This