Juletiden börjar på Lojos Forna tiders julmarknad 10.-11.12.2022

Lojos traditionella Forna tiders julmarknad ordnas igen lördagen den 10 december kl. 10–16 och söndagen den 11 december kl. 11–16 på den medeltida kyrkbacken i Lojo.

På kyrkbacken och marknadsstigen finns sammanlagt nästan 150 försäljare och upp till 174 stånd. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Julmarknaden bjuder på program av alla möjliga slag, från dansföreställningar till Stjärngossar. På museet kan du som bekant träffa jultomten och nissarna och åka häst och vagn. Utöver på Lojo museum ordnas det evenemang på amfiteatern vid Eeva Joenpeltos plats, i S:t Lars kyrka, i Puu-Anttila, på Lojo huvudbibliotek och i Laurentiushuset. Hela programmet finns på webbplatsen för Forna tiders julmarknad, och Infokiosken är öppen under hela den tid marknaden pågår.

Det är enkelt att komma till Forna tiders julmarknad, som ordnas i Lojo centrum, antingen till fots eller med buss. Från busstationen i anslutning till Prisma är det bara cirka 650 meter till julmarknaden. Även parkering längs gatorna i Lojo är gratis under veckosluten.

På Forna tiders julmarknad kan du njuta av en avstressad julstämning och av läckra dofter och smaker och köpa de bästa handgjorda julklapparna. Forna tiders julmarknad arrangeras i år för 27:e gången.


Mera information:

Program på finska | Program på svenska
Menneen ajan joulumarkkinat -websidan

Relaterade nyheter:

Share This