Informationsinslag om de äldres välbefinnande: en trygg vardag

Västra Nylands välfärdsområde organiserar informationsinslagen om äldres välbefinnande som behandlar näring, motion, en trygg, rusmedelsfri och våldsfri vardag samt psykiskt välbefinnande. Kom till Salonki-rummet på tredje våningen i Esbos Lippulaivabibliotek för att lyssna. Du kan också följa informationsinslagen via distansförbindelse. Informationsinslagen är avgiftsfria och öppna för alla.

9.11.2023 kl. 13–14 En trygg vardag för den åldrande

Hurdan är en trygg vardag för äldre?   

Avviker en trygg vardag för en pensionär från andras vardag?
Påverkar rusmedel den äldre personen på ett annat sätt än yngre?
Är det tryggt för mig eller min närstående att vara hemma och ha nära relationer?

Om ämnena känns aktuella antingen personligen eller om du känner någon som skulle ha nytta av stödet, kom till Salonki-lokalen i Esbos Lippulaivabibliotek den 9 november 2023 kl. 13–14 för att få information och stöd för en trygg vardag. Det är fritt inträde till informationsinslaget och det är öppet för alla.

Du kan också följa informationsinslagen via fjärranslutning. Du har möjlighet att kommentera och ställa frågor på plats eller på distans.

Informationsinslaget sparas och textas i efterhand. Informationsinslagets inspelning finns inom två veckor på Västra Nylands välfärdsområdes YouTube.

Tid: 9.11.2023 kl. 13–14 

Plats: Lippulaivabibliotekets Salonki-lokal (3:e våningen, gaveln mot Prisma), Esboviksgatan 8, 02320 Esbo eller på distans: https://vimeo.com/event/3699816

Evenemangen hålls på finska.

Program

  • 13–13.05 Välkomstord: Tuija Tuormaa, expert på förebyggande arbete, Västra Nylands välfärdsområde 
  • 13.05–13.35 Vad innebär trygghet i vardagen i praktiken? Inledare är sakkunnig Timo Nerkko EHYT rf och sakkunnig i våldsarbete Elina Mattila, Suvanto rf. 
  • 13.35–13.55 Gemensam diskussion med lyssnarna 
  • 13.55-14.00 Informationsinslagens avslutningsord, Tuija Tuormaa, expert på förebyggande arbete, Västra Nylands välfärdsområde

Arrangörer: Västra Nylands välfärdsområde, EHYT rf och Suvanto rf.

Relaterade nyheter:

Share This