Muskari – Usein kysytyt kysymykset

K: Voiko muskariryhmään tulla vaikka ei ole aikaisemmin ollut toiminnassa mukana?
V: Voi tulla! Muskari on monien lasten ensimmäinen harrastus eikä mitään erityistaitoja tarvita.

K: Mikä on vanhemman rooli lapsi-vanhempi ryhmissä?
V: Vanhemman rooli on lapsi-vanhempi ryhmissä keskeinen, sillä vanhempi toimii köröttäjänä, tanssittajana ja musiikkileikkiin opastajana. Aivan pieni vauva kokee vanhemman kautta liikkeet, ja vaikka isompi lapsi voi innostua osallistumaan itsenäisestikin, lapsesta on aina hurjan hauskaa kun huoltaja intoutuu leikkiin mukaan. Myöskään vanhemmalla ei kuitenkaan tarvitse olla erityisosaamista muskarissa, muskarissa on aina koulutettu opettaja paikalla kertomassa mitä tehdään. Tunti on siis osallistava, mutta jokainen tekee oman jaksamisensa mukaan. Ihan parasta on jos tunnilta jää ”eväitä” myös kotiin.

K: Kuka kuskaa lapsen päiväkodeissa toimiviin ryhmiin?
V: Päiväkodin henkilökunta huolehtii yhdessä muskariopen kanssa lapsen muskariryhmään ja sieltä pois. Vanhempi siis tuo muskaripäivänä lapsen normaalisti hoitoon ja noutaa sieltä päästyään töistä.

K: Voiko päiväkotiryhmiin osallistua vaikka ei ole hoidossa päiväkodissa?
V: Voi osallistua! Tällöin toki huoltajan täytyy toimittaa lapsi muskariin ja sieltä pois. Ensisijaisesti ryhmät täytetään kyseisessä päiväkodissa hoidossa olevilla lapsilla, mutta vapaaksi jääville paikoille pääsee myös muut kuin päiväkodissa hoidossa olevat lapset.

K: Käykö lapsi-vanhempi ryhmässä joku muukin huoltaja kuin äiti/isä?
V: Lapsen kanssa on käynyt muskareissa mummeja, ukkeja tai kummeja myös. Yleensä muskariin tullaan lapsen kanssa kuitenkin vain yksi huoltaja kerrallaan.

K: Tarvitseeko vanhemman osata laulaa lapsi-vanhempi ryhmässä?
V: Ei tarvitse. Kaikki saavat toimia muskarissa omalla mukavuusalueellaan. Loruja voi lorutella laulamatta ja musiikkileikkejä voi leikkiä lapsen kanssa laulamatta.

K:Voiko muskarin aloittaa kesken lukuvuoden?
V: Kyllä voi, ole yhteydessä toimistoon musiikkiopisto@lohja.fi tai suoraan opettajaan saadaksesi lisätietoja.

K: Täytyykö kannel/ukuleleryhmässä olla oma soitin?
V: Kyllä. Soitinta ei kuitenkaan kannata hankkia etukäteen! Opettajat opastavat soittimen hankinnassa kauden alussa, kunhan ensin varmistetaan, että ryhmä toteutuu.

K: Lapseni täyttää lokakuussa 3-vuotta, tuleeko hän tunnille aikuisen kanssa vai ilman aikuista?
V: Syyslukukauden alussa itsenäisesti ryhmissä aloittavat kyseisen vuoden aikana 3-vuotta täyttävät.  Lokakuussa 3-vuotta täyttävä tulee ilman vanhempaa ryhmään.

Lue miten muskari vaikuttaa lapsen kehitykseen 
Ilmoittaudu muskariin.