Kuorot

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kuorot 2023-2024

Kuorot ovat tärkeä osa Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston toimintaa. Musiikkiopiston opetussuunnitelmassa painotetaan monenlaisen yhteismusisoinnin merkitystä. Kuorolaulu on orkesterisoittamisen rinnalla erinomainen tapa päästä musisoimaan yhdessä. Kuoroja on kolme: Lartina, Lumona ja Larte. Näistä Lartina ja Lumona ovat kaikille avoimia kuoroja, kun taas Larten varsinaiseksi jäseneksi voi päästä pääsykokeen ja koeajan kautta.

Kuorojen tavoitteena on innostaa lapsia laulamaan, opettaa kuorolaulun taitoja sekä tarjota yhdessä tekemisen, osallistumisen ja onnistumisen iloa. Kuorolaululla on tutkimuksissa todettu olevan selvä positiivinen vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Kuorot harjoittelevat viikoittain musiikkiopistolla ja pitävät säännöllisesti yhteisiä konsertteja. Musiikkiopiston oppilaat ilmoittautuvat kuoroihin suoraan kuoronjohtajalle ja musiikkiopiston ulkopuoliset oppilaat osoitteessa lumo.eepos.fi.

”Laulu on ilo,
laulu on riemu,
siitä saa voimaa
koko sielu!”

Lukuvuosi 2023–2024

Musiikkiopiston oppilaat ilmoittautuvat kuoroihin suoraan kuoronjohtajille ja musiikkiopiston ulkopuoliset oppilaat täältä.

KUOROT (Lohja)

Lartina-kuoro 1.–4. luokkalaiset (7–10-vuotiaat)
Ke klo 17.30–18.30, musiikkiopiston tanssisali

Lumona-kuoro 5.-luokkalaisista eteenpäin (11-vuotiaat ja vanhemmat)
Ke klo 18.30-19.30, musiikkiopiston tanssisali

Larte-kuoro 5.-luokkalaisista eteenpäin (n. 11–20-vuotiaat)

Larte-kuoron koelaulu on ke 23.8. klo 17–17.45 musiikkiopistolla Laurentius-talossa (D-ovi). Voit valita koelauluun haluamasi esim. kansanlaulun tai lastenlaulun. Lisäksi kuoronjohtaja tutustuu laulattamalla äänialaasi ja sävelkorvaasi.

Ensimmäiset harjoitukset pidetään ke 23.8. klo 18–20 musiikkiopiston Mäenpää-salissa. Uudet musiikkiopistolaiset, Larteen haluavat laulajat sekä musiikkiopiston ulkopuoliset laulajat ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoja Lartesta: elina.laakkonen@edu.lohja.fi