Ohjelmisto

Lohjan Teatterin esityskausi 2024-2025

Apulaisprofessori Martela Aalto-yliopistosta on tutkinut elämän merkityksellisyyttä. Tutkimuksissa on havaittu, että hyvä ja merkityksellinen elämä vaatii psykologisten perustarpeiden täyttymistä ja niitä ovat yhteenkuuluvuus, autonomia ja kykenevyys.

Tietous siitä, että kykenee toimimaan haastavissa ja yllättävissäkin tilanteissa tuottaa tyydytystä ja tunnetta siitä, että hallitsee omaa elämäänsä.

”Ihminen on toimiva, aktiivinen olento”, Martela sanoo. ”Kun asiat ovat hyvin, ihminen kehittää itselleen tekemistä.” Monelle työ antaa sisältöä elämään ja tietysti myös harrastukset. Kuitenkin, jos ihmiseltä onnellisuuden mittaria kysytään, siihen liittyvät vahvasti ystävät ja kiitollisuuden tunne pienistäkin arkisista asioista.

Tässä yhä ahdistavammaksikin käyvässä maailmassa joka meitä ympäröi, kyky tuntea kiitollisuutta antaa myös toivon tunteen paremmasta huomisesta.

Tässä myös kulttuurielämällä on iso merkitys:
Luoda erilaisia maailmoja ja tarinoita, joiden syövereihin katsoja pystyy uppoutumaan muutamaksi tunniksi, sekä herättää ajatuksia, keskusteluita ja toivonkin kipinän paremmasta maailmasta.

Lohjan Teatteri on tunnettu laadukkaista musikaalituotannoista ja sitä linjaa jatkamme edelleen. Viime syyskauden Sugar ylitti taas kaikki yleisöennätykset. Syksyllä tuleva legendaarinen tarina Monte Criston kreivistä tarjoaa taattua musiikillista ja visuaalista ilotulitusta hyvine laulajineen ja ylöspanoineen.

Erilaisuuden hyväksymisessä meillä kaikilla on vielä opeteltavaa ja siksi komedia Suurenmoista ja draama Sademies sopivat kevään ohjelmistoon hienosti. Elämäniloa tuova Suurenmoista tarjoaa myös upean juhlanäytelmän Marja Koskelle, joka juhlistaa pitkää ja ansiokasta teatteriuraansa.

Ylen tuottama Kirjolla-sarja taas avasi hienosti autismin kirjon ihmisten tarinoita. Rain Man -elokuva teki aikoinaan saman ja siksi myös hyvä näytelmäversio aiheesta on juuri tässä ajassa taas kiinnostava.

Nappaa toimistostamme mukaan uusi yhteisesitteemme, josta näet koko kauden ohjelmiston!

Lämpimästi tervetuloa Lohjan Teatteriin!

Johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski