Lohjan Teatterin historia

Lohjan Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka on perustettu 1967. Sen juuret juontavat vuosisadan alun näytelmäseurasta (1905) ja rekisteröidystä Lohjan Työnväen näyttämöstä.

Vuodesta 1998 Lohjan Teatteri on ollut kaupungin sivistystoimen alainen yksikkö. Sen henkilökuntaa ovat johtaja-ohjaaja, teatterisihteeri, lavastaja-valoajaja ja puvustaja-kahviovastaava. Lohjan Teatterin näyttelijät ovat suurimmaksi osaksi Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:stä, jossa jäseniä on runsaat 100 iältään 15-75 -vuotiaita. Viime vuosina on ollut toiminnassa mukana myös jokunen lapsi.

Teatteri vietti 100-vuotisjuhlia kaudella 2005-2006. Juhlanäytelmäksi valmistettiin musikaali West Side Story.

West Side Story, kuva
WEST SIDE STORY

110-vuotista taivaltaan Lohjan Teatteri juhlisti kantaesitysmusikaalilla

Kolme muskettisoturia

Kolme muskettisoturia, kuva
KOLME MUSKETTISOTURIA

Viime vuosina Lohjan Teatteri on kasvattanut huimasti katsojamääriään ja ei ole tavatonta, että suurin osa esityksistä onkin nykyään loppuunmyytyjä.

Yhteistyötä teatterin kanssa tekevät mm. Lohjan kaupunginorkesteri, Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto ja Lohjan Tenoripäivät.

Mariza, kuva
MARIZA

Hienona yhteistyöhankkeena Lohjan Tenoripäivien kanssa lohjalaiset muistavat 2007 tehdyn operetin Mariza, johon saimme vierailevia tähtiä Suomen Kansallisoopperasta.