Ohjelmisto

Lohjan Teatterin esityskausi 2023-2024

Kulttuuripalveluista hyvinvointia
kaikille ikäryhmille

Kulttuuritapahtumiin osallistumisella on havaittu olevan yhteys hyvään terveyteen. Virikkeellinen ja innostava vapaa-ajantoiminta, kuten lukeminen, maalaaminen ja kulttuuritapahtumiin osallistuminen, voi suojata jopa dementialta. Taide- ja kulttuuriosallistuminen on tutkimuksissa yhdistetty pienentyneeseen varhaisen kuoleman riskiin ja pidempään eliniän odotteeseen.

Taidetoiminnan merkitys myös työhyvinvoinnin tukemisessa on todettu useissa tutkimuksissa. Taide- ja kulttuuritoiminnan on havaittu voivan vähentää stressiä, sekä suojata työntekijöitä henkiseltä uupumukselta. Taiteen parissa harjoitettu toiminta ja jaetut kulttuurikokemukset voivat myös parantaa kommunikaatiotaitoja, lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä, sekä sosiaalista pääomaa työpaikalla. Eli esim. tyhy-päivän vietto teatterissa on enemmän kuin suositeltavaa.

Lohjan Teatterissa yhteisöllisyys toteutuu suuressa mittakaavassa, koska kaikki näyttelijämme ovat harrastajia. Suuret määrät harjoituksia ja esityksiä eivät meitä haittaa ja Lohjan Teatterista onkin vuosien saatossa tullut monelle harrastajalle kuin toinen koti. Harrastajien rakkaus teatteriimme välittyy esityksissä katsojille asti.

Tällä esityskaudella tarjoamme vaihteeksi puhdasta viihdettä musikaalikomedia Piukkojen paikkojen ystäville, paljon ajateltavaa parisuhteen kiemuroista Ilman sinua -draamalla ja koko perhettä hellitään keväällä kaikkien tuntemalla klassikkosadulla Prinsessa Tähkäpää!

Nappaa toimistostamme mukaan uusi yhteisesitteemme, josta näet koko kauden ohjelmiston!

Lämpimästi tervetuloa Lohjan Teatteriin!

Johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski