Hykerryttävä Sugar – Piukat paikat –musikaali valtaa Lohjan Teatterin

Lohjan Teatterin syksyä tähdittää suosittu Sugar – Piukat paikat -musikaalikomedia, joka on suloinen sekoitus koomisia sattumuksia, valloittavia henkilöhahmoja ja mukaansatempaavia melodioita. Kun samaan juoneen yhdistetään hehkeä kaunotar, tyttöbändi, pari miestä mekoissa sekä kourallinen konnia, voi katsoja olla varma, että nyt ovat menestysmusikaalin ainekset kasassa.

Sugar – Piukat paikat perustuu Marilyn Monroen tähdittämään Billy Wilderin ja I.A.L. Diamondin elokuvaan Some Like It Hot. Musikaalin käsikirjoitus ja musiikki ovat Peter Stonen, Jule Stynen ja Bob Merrilin käsialaa.

Muusikot keskellä kommelluksia

Tuttu tarina alkaa, kun työttömät muusikot Joe (roolissa vuorottelevat hurmaavat Tomi Tuominen / Samuel Nuutinen) ja Jerry (mainio Jarno Brännfors) päätyvät todistamaan sattumalta mafiosojen veristä välienselvittelyä. Paetakseen gangstereita miehet keksivät pukeutua naisiksi ja pestautuvat naisorkesterin jäseniksi.

Hullunhauskat juonenkäänteet aiheuttavat naurettavia tilanteita ja meheviä kommelluksia. Orkesterin hehkeä solisti Sugar Kane (ihastuttava Henna-Riikka Rajaniemi) sulattaa oitis kaksikon sydämet, mutta miesten on väkisin yritettävä pitää yllä roolejaan naisina.

Pääosakolmikon lisäksi lavalla loistaa lähes parikymmentä taitavaa harrastajanäyttelijää. Hersyvä dialogi sekä näyttävät takaa-ajo- ja joukkokohtaukset tuovat takuuvarmasti hymyn katsojien huulille.

Laadukasta viihdettä lavan täydeltä

–  Olen aina ollut vahvasti sitä mieltä, että teatterin tehtävä on silloin tällöin tuottaa laadukasta viihdettä ja hyvää mieltä katsojille. Tehtävä on haastava, koska hyviä tekstejä on harvinaisen vähän, mainitsee musikaalin ohjaaja Sari Niinikoski.

–  Piukat paikat -teksti noudattelee yllättävän tarkasti alkuperäisen elokuvan dialogia ja Mikko Koivusalon suomennos tekee sille kunniaa. Nappiin osuva roolitus on aina puolet voittoa ja se on mahdollista lahjakkaiden harrastajiemme ansiosta.

Lohjan Teatterissa musikaalin taustanauhoista vastaavat Tuomas Törmin johdolla Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston taitavat soittajat. Lavastaja Jyrki Kakon kekseliäs lavastus ja puvustaja Annukka Matilaisen lumoavat puvut lisäävät oman elämyksensä tämän hersyvän musikaalin loistokkuuteen.

Lippuja varattu ennätysmäärä

Sugar – Piukat paikat –musikaalia esitetään Lohjan Teatterissa 21.10.-16.12.2023 ja 4.1.-13.1.2024 yhteensä 28 näytöksen voimin. Musikaalin lipuista on varattu jo yli 60 prosenttia ja varsinkin lauantain päivänäytöksiin lippuja on enää vähän jäljellä.

Sari Niinikoski kiittelee, että katsojat ovat koronavuosien jälkeen löytäneet tiensä takaisin kulttuurin pariin. Täydet katsomot ovat työryhmälle paras kiitos lähes 60 harjoitusillan ja lukemattomien tuntien työpanoksesta.

–  Sugar tuo iloa ja valoa pimenevän vuodenajan keskelle. Mikä olisikaan parempaa kuin istahtaa hetkeksi teatterin pehmeään penkkiin ja antaa tarinan temmata mukaansa, Niinikoski lisää hymyillen.