Lohjan Teatteriin on turvallista tulla

Lohjan Teatterin aula, kuva

Katsomoon otetaan reilu 100 katsojaa ja kahvioon 60 asiakasta

Lohjan Teatterin esityskausi syksy 2020 – kevät 2021 tarjoilee laajan kattauksen teatterielämyksiä, joista riittää nähtävää ja koettavaa moneen makuun.

Lokakuun lopussa ensi-iltansa saa rakastettu menestysmusikaali Viulunsoittaja katolla. Tammikuussa lavalla nähdään draamakomedia Elling, joka pyörii parhaillaan Suomenlinnan kesäteatterissa. Maaliskuun lopussa on vihdoin kauan odotetun Saapasjalkakissan seikkailut -lastennäytelmän vuoro.

– Nykyinen pandemiatilanne huolettaa varmasti kaikkia, mutta teemme Lohjan Teatterissa kaikkemme, jotta katsojien olisi turvallista tulla nauttimaan kulttuurielämyksistä, Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski kertoo.

– Meillä on yli 900 varausta syksyn musikaaliin, mistä olemme kovasti iloisia.

Turvavälit katsojien välille

Katsojien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota alkavalla esityskaudella. Muun muassa eturivi on syyskauden ajaksi tyhjäksi varattu katsojien ja näyttelijöiden turvaväliä ajatellen.

– Katsomoon otetaan tänä syksynä vähemmän katsojia, vain reilu 100 henkeä normaalin täyden salin eli 205 paikan sijaan, joten katsomossa on väljää. Varaukset kannattaakin tehdä hyvissä ajoin, koska katsomossa on paikkoja nyt vähemmän, Niinikoski korostaa.

– Asiakkaiden on mahdollista valita kaksi vierekkäistä paikkaa, joiden molemmin puolin jää yksi tyhjä penkki. Perheet ja pikku ryhmät voivat oman valintansa mukaan istua vierekkäin. Silloin tyhjät paikat laitetaan ryhmän molemmin puolin.

Kasvosuojia myynnissä

Lohjan Teatteri noudattaa myös viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä.

– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä teatterissa. Uskomme vahvasti, että käyttämällä maskia paikoissa, jossa turvaetäisyyden pitäminen on haastavaa, maskista on hyötyä meille kaikille, Niinikoski toteaa.

– Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri tai suu-nenäsuojus. Suosittelemme oman suojaimen mukaan tuontia. Suusuojaimia on myös myynnissä lipunmyynnissämme.

– Käsidesiä on saatavilla heti teatteriin tullessa ja asiakasvessat löytyvät teatterin yläaulasta. Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

Osta liput ja tarjoilut ennakkoon

Lohjan Teatterin kahvio sijaitsee teatterin alakerrassa ja tänä syksynä sinne otetaan vain 60 asiakasta, jotta jokaiselle asiakkaalle riittää istuma- sekä pöytäpaikka. Myös teatterin yläkerran aulatilasta löytyy muutama kahvioasiakaspaikka. Väliaikatarjoilu kannattaakin varata tai ostaa etukäteen.

– Koska pöytäpaikkoja on rajoitetusti, nopeimmat varaajat saavat kattauksen kahvioon ja yläkertaan. Suosittelemme myös ennen esitystä kahvittelua kahviotilassamme, Niinikoski vinkkaa.

– Yhteisen turvallisuuden vuoksi suosittelemme pitämään riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin. Ovet katsomoon avataan jo 25 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta salin ovilla.

Myös teatteriliput kannattaa ostaa ennakkoon NetTicketistä tai myyntipisteistä, jotta vältytään jonoilta. Kaikissa Lohjan kaupungin lipunmyyntipisteissä on pleksit.

– Lippuja varatessa ja ostaessa kannattaa varmistaa, että asiakastiedot ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta poikkeusviestintämme tavoittaa katsojat. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meidän on tärkeää tietää, ketä esityksissämme kulloinkin on, Niinikoski mainitsee.

Narikka toimii normaalisti

– Poikkeuksellisesti päällysvaatteet saa ottaa myös mukaansa saliin, vaikka narikkamme toimiikin normaalisti. Muuten suosittelemme korttimaksua, mutta narikkaan toivomme varattavan 2 € käteistä takkia kohden, Sari Niinikoski ohjeistaa.

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan väliajallakin. Väliajan kesto on syyskauden aikana poikkeuksellisesti noin 25- 30 minuuttia tarpeen mukaan. Yleisötilaa myös tuuletetaan tarvittaessa.

– Esityksen päätyttyä olemme tehneet kuulutuksen, jossa poistutaan muutama rivi kerrallaan. Se helpottaa ahtaiden aulatilojen käyttöä ja vähentää ruuhkia.

– Jos asiakas tuntee olonsa kipeäksi, suosittelemme jäämään kotiin. Jos tuntee koronaviruksen oireita, tai on ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voi kuluitta vaihtaa lipun tulevaan esitykseen vielä esityspäivänäkin soittamalla 044 369 1499 tai laittamalla sähköpostia asiakaspalveluumme teatteri@lohja.fi.

Lohjan Teatterin korona-aikainen paikkakartta, kuva