Nunnia ja konnia -musikaali ensi-ilta 27.10.2018 tiedote

Tiedote 25.10.2018                                             julkaisuvapaa klo 17.30

Nunnia ja konnia –musikaali
Lohjan Teatterissa ensi-ilta 27.10. klo 19

Sävellys: Alan Menken, Sanoitus: Glenn Slater, Teksti: Cheri ja Bill Steinkellner

Musikaalin lisämateriaali: Douglas Carter Beane

Perustuu Joseph Howardin kirjoittamaan Touchtone Motion Picturen elokuvaan ”Sister Act”. tämä harrastajateatteri tuotanto esitetään Music Theatre Internationalin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Orkesterisovitus: Doug Besterman, Vokaalisovitukset: Michael Kosarin Broadwaylle tuottanut Whoopi Goldberg & Stage Entertainment yhteistyössä The Shubert Organization ja Disney Theatrical Productions kanssa

Suomennos: Heikki Sankari, Kristina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä

Ohjaus: Sari Niinikoski

Kuoron johto: Elina Laakkonen

Musiikin sovitus: Tuomas Törmi

Laulujen orkesterisäestyksien äänitys: Jari Sikander

Orkesterisäestysnauhojen editointi ja miksaus: Jari Sikander ja Tuomas Törmi

Puvustus: Kati Heikkinen

Lavastus: Jyrki Kakko ja talkooryhmä

Valosuunnittelu: Sari Niinikoski, Jyrki Kakko ja Petri Puttonen

Valoajot: Jyrki Kakko

Äänisuunnittelu: Sanna Nuutinen ja Sari Niinikoski

Ääniajot: Sanna Nuutinen

Kampaukset ja maskeeraus: Sari Niinikoski

Koreografiat: Merle Sternhof, Sari Niinikoski ja työryhmä

Nunnia ja konnia -musikaali perustuu Whoopi  Goldbergin tähdittämään Sister Act -elokuvaan (1992), jonka pohjalta tehtyä näyttämöversiota on vuodesta 2006 lähtien esitetty menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa. Musikaalin musiikki on sävelletty nimenomaan erikseen musikaalia varten, joten se ei ole samaa kuin elokuvassa. Säveltäjäksi on saatu Alan Menken, joka on säveltänyt useita muitakin huippu teoksia, kuten Pieni kauhukauppa, Kaunotar ja hirviö ja Pieni Merenneito.

Vasta pari vuotta sitten Nunnia ja konnia nähtiin ensimmäisen kerran Suomessa Samppalinnan kesäteatterissa.  Se miksi, sitä ei ole nähty esim. Suomessa aiemmin johtunee siitä, että musikaali vapautui vasta muutama vuosi sitten pykälästä, jonka mukaan Deloriksen esittäjän täytyi olla afroamerikkalainen. Tänä syksynä oikeudet saatiin kuin ihmeen kaupalla Lohjan Teatteriin Lontoosta tiukkojen neuvotteluiden jälkeen. Lohjan Teatteri onkin niitä ensimmäisiä harrastajateattereita Suomessa, jossa musikaali nähdään ja siitä olemme tietysti kovin iloisia.

Komediallinen juoni antaa mahdollisuudet irrotteluun. Upea yökerholaulajatar Deloris Van Cartier hengaa mafiapomon kanssa ja näkee vahingossa, kun eräs rikollinen listitään. Tästä alkaa armoton jahtaus ja Deloris piilotetaan nunnaluostariin. Tämä erilainen musikaali tarjoaa mahdollisuuden monelle hauskalle roolityölle ja merkittävässä roolissa on poikkeuksellisesti kuoro, jota johtamaan saimme onneksi Larte – kuoron erinomaisen vetäjän Elina Laakkosen. On ollutkin mahtavaa katsoa, miten naiskuoro laulaa sellaisella svengillä, että kuulijan on vaikea istua paikoillaan ja koko luostarimiljöö herää eloon gospelin, diskon ja tunnelmallisten musikaalisävelmien myötä. Musiikin monitoimimies Tuomas Törmi sovitti haasteellisen musiikin. Koreografioita väsäsimme yhdessä upean tanssijan Merle Sternhofin kanssa.

Totuttuun tapaan Lohjan Teatterissa tiedossa on myös taas huikeaa visuaalista ja musiikillista ilotulitusta. Mukana on suuri joukko teatterista tuttuja näyttelijöitä mm. viime syksynä Edith Piafia näytellyt upeaääninen Ammi Kallio ja My Fair Ladynakin tuttu Annina Tuominen (Eliza).  Mukaan saimme myös vuosia sitten Lohjan Teatterissa esiintyneen taitavan näyttelijän Jarno Brännforsin, sekä tv:stäkin tutun Tomi Tuomisen.

Lisäksi mukana on tanssijoita ja viitisentoista kuorolaista näyttävissä joukkokohtauksissa. Puvustajamme Kati Heikkisen huolella tehdyt nunnakostyymit ja säihkyvät tanssityttömekot ja lavastajamme Jyrki Kakon taidokas kirkkomaisema baareineen, on taas kerran osoitus siitä, mihin meidän talossa pystytään. Sanna Nuutisen ja Petri Puttosen kanssa suunniteltu ääni-valomaailma tukee hienosti musikaalin dramaturgiaa.

Hiljattain oli paikallislehdessä juttu ammattiteatterin musikaalin kustannuksista, lippujen hinnat kun nykyään ovat niissä aika korkeita. Hiukan ohjaajaa hymyilytti tieto siitä, että 60 ihmiselle maksetaan palkkaa ammattilaisten musikaalissa, kun Lohjan Teatterissa työntekijöitä on vain neljä ja kaikki muut harrastajia. Jokainen voi päätellä siitä, kuinka paljon töitä joudutaan tekemään, jotta lopputulos olisi tasokas, valoineen, äänineen, pukuineen ja lavastuksineen, unohtamatta 8000 asiakkaan lipunmyyntitapahtumaa. Joista muuten suurin osa kulkee meidän teatterisihteerin kautta, joka on nyt jäämässä eläkkeelle.

Saimme määräaikaisen sihteerin kevääseen asti, nöyrä pyyntömme on, että jatkossakin joku palvelee meidän asiakkaitamme asiantuntemuksella ja myy upeaa teatteri ”tuotettamme”.  Tätäkään suurta yhteistyöhanketta emme olisi ilman oman henkilökuntamme intohimoista työpanosta ja harrastajien huikeaa mukanaoloa saavuttaneet. Tuloja tulee myös kaupungin pohjattomaan kassaan meiltä mukavasti ja näin ollen voimme yhdessä teidän katsojien kanssa auttaa säästötavoitteiden onnistumisessa ja pitää yllä tasokasta kulttuurikaupunkiamme!

Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski

Originally Production Developed in Association with Peter Schneider & Michael Reno

and Produced by Stage Entertainment

World Premiere Produced by

Pasadena Playhouse, Pasadena CA and Alliance Theatre, Atlanta GA

Sheldon Epps, Artistic Director  Susan V. Booth, Artistic Director

Lyla White, Executive Director  Tom Pechar, Managing Director

Tom Ware, Producing Director

Rooleissa:

Deloris Van Cartier – Ammi Kallio

Konstaapeli Ricky – Jarno Brännfors

Sisar Maria Roberts – Annina Tuominen

Sisar Maria Patric – Helena Kontio

Sisar Maria Lazarus – Elina Laakkonen

Abbedissa – Eija Lindström
Monsignor – Mikis Jaakkola

Konnat:

Curtis Jackson – Tomi Tuominen

TJ – Petri Puttonen

Baplo – Samuel Nuutinen

Pete – Reima Nikola

Joey  – Risto Silvola

Ernie – Mikis Jaakkola

Poliisit: Timo Taipale

Drag-artisti – Mikis Jaakkola

Taksikuski – Timo Taipale

Ilotyttöjä: Leea Kavonius ja Sofia Lintula
tarjoilija – Katri Tamminen

Nunnat:
Heidi Nyman

Pia Lintilä

Kirsi Haapanen

Kirsi Hillner

Iida Koskinen

Elise Malmivirta

Merle Sternhof

Riikka Kajander

Lea Kavonius

Sofia Lintula

Katri Tamminen

Tanssijat:

Elise Malmivirta

Merle Sternhof

Riikka Kajander

Sofia Lintula


Orkesterimuusikot:

Tuomas Törmi

Ilkka Joronen

Helge Aaltonen

Atte Karhinen

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesteri