Hiomaton Timantti

 Lohjan Teatteri kiittää yli 4000 katsojaansa huikeasta musikaalin esityskaudesta, joka päättyi 14.12.2019!

       

Marilyn Monroen roolissa vuorottelivat upeat näyttelijät: Henna Karjalainen ja Saana-Maaria Tenkanen!

Esityskausi 26.10. – 14.12.2019

Esityksen kokonaiskesto (sis. väliaika 20 min) noin 2 tuntia 50 minuuttia
Käsikirjoitus: Eppu Nuotio ja Tiina Brännare
Ohjaus: Sari Niinikoski * Musiikin sovitus ja johto: Tuomas Törmi * Laulujen harjoitus: Kalle Ryökäs
Musiikin suomennos: Eppu Nuotio ja Sari Niinikoski ( Lohjan Teatterille vaihdetut laulut)
Koreografiat: Työryhmä ja Sari Niinikoski
Lavastus: Jyrki Kakko * Puvustus: Kati Heikkinen

Näytelmäoikeudet: Lilltrull Ab

Eppu Nuotio ja Tiina Brännare kirjoittivat muutamia vuosia sitten hittimusikaalin maailman kauneimman elokuvatähden elämästä ja menestyskonsepti oli taattu, koska päähenkilönä oli yksi elokuvataivaan kirkkaimmista ja kauneimmista tähdistä. Esitys nähtiin Kuopion kaupunginteatterissa, Tampereen työväenteatterissa ja Mikkelin teatterissa.

Musikaalin materiaalia riittää, sillä Marilynin elämästä ei dramatiikkaa puuttunut ja Lohjan Teatterissa tarina kerrotaan tutun, ihanan nostalgisen musiikin siivittämänä.

Tässä ajassa, kun moni tavoittelee tähteyttä keinolla millä hyvänsä, Marilynin tarina on edelleen ajankohtainen ja todellakin kertomisen arvoinen.

Menestyksen kääntöpuolia ovat usein yksinäisyys ja ikuinen kaipuu löytää se oikea ja aito rakastettu. Kaipuu saada rakastaa ja tulla rakastetuksi omana itsenään ilman kuuluisuuden taakkaa.

Musikaali kertoo tarinan äitinsä hylkäämästä, orpokodista ja sijoitusperheestä toiseen kiertävästä pikkutytöstä, joka kasvoi maailmanluokan tähdeksi. Hienosti kirjoitettu, takaumia täynnä oleva kasvutarina lahjakkaasta naisesta, joka ajautuu väärille teille.

Marilynin tunnetuimmat laulut soivat musikaalissa ja myös tuttuja miehiä vilahtaa tarinassa isommissa ja pienemmissä rooleissa, kuten Frank Sinatra, Joe DiMaggio ja Kennedyn veljekset. Nähdäänpä hauskoja kohtauksia muutamista elokuvistakin kuten esim. Piukat paikat.

Lohjan Teatterin voidaan jo sanoa erikoistuneen elämänkertamusikaaleihin ja tälläkin kertaa Marilynin tarina kerrotaan pieteetillä ja suurella sydämellä.

Nuotio ja Brännare ovat saaneet kiitosta näytelmän erilaisesta rakenteesta, jossa käsitellään myös kuuluisuuden nurjia puolia ja draamavoittoinen esitys sopii hyvin Lohjan Teatterin ohjelmistoon.

Näytelmä rakenne ruokkii myös mielikuvitusta, joten visuaalinen elämys on taattua Lohjan Teatterin laatua lavastuksineen, pukuineen ja valoineen. Mukana menossa nähdään myös säihkyväsäärinen tanssiryhmä.

Iloa ja valoa talven pimeyteen!