Kokkikerho

Kokkikset ovat eri-ikäisille suunnattuja kokkikerhoja, joissa opetellaan ruuanlaittoon liittyviä asioita ikätasoisesti.

  • Kokkis 4.-6.-luokkalaisille tai 7.-9.-luokkalaisille
  • Minikokkis 1.-3.-luokkalaisille
  • Kerhon kesto 60 min. Minikokkis tai 90 min. Kokkis
  • Osallistujamäärä 8-16 lasta
  • Palveluntuottaja Karjalohja-Sammatin 4H-yhdistys

Minikokkis

Tehdään välipaloiksi sopivia helppoja juttuja kuten hedelmäsalaatti, lämpimät leivät, letut, rahkat. Leivotaan (jos kerhon käytössä olevissa tiloissa on uuni). Opetellaan käyttämään keittiövälineitä. Opetellaan terveellisiä ruokailuasioita.

Kokkis 4.-6.-luokkalaisille

Tehdään alussa helppoja ruokia ja opetellaan käyttämään keittiövälineitä. Myöhemmin valmistetaan lämpimiä ruokia ja leivotaan.

Kokkis 7.-9.-luokkalaisille

Yläkouluikäisten Kokkikerho toteutetaan kotitalousluokissa, jolloin käytössä on kunnon välineet. Suunnitellaan yhdessä terveellisiä ruokailukokonaisuuksia ja valmistetaan kokonaisia aterioita, sekä opetellaan kattamista ja pöytätapoja. Nuoret osallistuvat aktiivisesti suunnitteluun ja toteuttavat ateriat saamalla tarvittavan määrän ohjausta. Viimeisellä kerralla järjestettävä kokkisota kruunaa kevään opit!