Terveisiä työmaalta

 

2019-11-25

Elementtiasennukset ovat edenneet, pääosin lohko kerrallaan. C-osan yläpohjaelementtien asennuksen jälkeen jatketaan A-osan alapohjan ontelolaattojen asennuksilla viikolla 50. Viimeisenä valmistuvalla B-lohkolla on nyt perustukset valettuna ja muottien purku meneillään.

Laurentiustaloon tulee kaksi erillistä väestösuojaa, joista ensimmäisen lattia valetaan tällä viikolla. Sitä ennen tehdään lattiaan tarvittavat putkivedot valmiiksi. Lattiavalun jälkeen päästään muotittamaan seiniä ja holvia.

2019-10-10

Elementtisasennukset alkoivat viime viikolla ja ovat jo hyvässä vauhdissa. Tällä hetkellä asennettuna noin kaksi kolmasosaa 0-kerroksen sokkelielementeistä ja -palkeista. Rakennuspohjan suuren pinta-alan takia elementtiasennus tapahtuu eri puolilla työmaa-aluetta. Esimerkiksi seinäelementtien välivarastointiin käytettäviä fakkeja on kahdella puolella rakennusta nostopaikkojen vieressä.

Maanrakentajalla on meneillään viimeiset pohja- ja salaojitustyöt. Perustusurakoitsijalla on työn alla perustusten lisäksi ensimmäinen kahdesta väestönsuojasta.

 

2019-09-19

Betonia menee edelleen, tähän asti on valettu 300 m3. Työntekijöitä työmaalla on alle 20. Tapaturmia ei ole sattunut yhtään.

Työmaalle on erikseen palkattu kosteuskoordinaattori ja käytössä Kuivaketju 10 toimintamalli. Ensimmäiset elementit tulevat ennen syyslomaa.

 

2019-08-28

Tällä hetkellä työstetään Laurentiustalolle perustuksia maanrakentajan ja perustusporukan voimin. Tähän mennessä on saatu valettua noin 150 kuution verran betonia. Seuraavaksi jatketaan muotti-, raudoitus- ja valutöitä ja päästään aloittamaan salaojitusten teko.

Olettehan tietoisia Laurentiustalon työmaa-livestä? Löytyy youtubesta hakusanalla Laurentiustalo. Työmaata pääsee siis halutessaan ihailemaan milloin tahansa, reaaliajassa. Lisäksi työmaalla on käytössä oma sähköpostiosoite, laurentiustalo@skanska.fi, jonne voi lähettää kysymyksiä, huomioita tai muuten vain palautetta työmaan toiminnasta ja tapahtumista. Kaikenlaiset yhteydenotot ovat tervetulleita.