Eroa pohtivalle

Joskus voi tuntua siltä, että parisuhteen ongelmat eivät selviä kaksin ratkomalla. Otsikko toimii linkkinä palveluntuottajien sivuille. Sivuilta löydät vinkkejä parisuhteen hoitoon tai voit niiden kautta hakeutua ammattilaisen luo keskustelemaan parisuhteen ja perheen ongelmista.

Kriisikeskus Monika

 • Matalan kynnyksen palveluja useilla eri kielillä. Palvelut on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajataustaisille naisille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa.

Mielenterveystalo – Parisuhteen omahoito

 • Mietityttääkö parisuhde? Jos kaipaat parisuhteeseesi muutosta voi parisuhteen omahoito-ohjelmasta olla sinulle/teille hyötyä. Omahoito-ohjelma sisältää tietoa ja harjoituksia, joiden avulla voitte saada paremman keskusteluyhteyden toisiinne sekä selviytymiskeinoja kriisistä toipumiseen.

Miessakit

 • Erosta Elossa on valtakunnallinen palvelu, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Toiminnan avulla miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä.

Nollalinja

 • Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä tilanteissa, joissa parisuhteessa tai perheessä on väkivaltaa. Lähisuhde- tai perheväkivallasta puhutaan silloin, kun väkivallan tekijä on nykyinen tai entinen kumppani, vanhempi, lapsi, muu lähisukulainen tai läheinen.

Perheasian neuvottelukeskus

 • Länsi-Uudenmaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen tehtävänä on tukea ja auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa perheneuvonnan avulla. Palveluun voi hakeutua yksin, pariskuntana tai perheenä.

Perheneuvola

 • Perheneuvola palvelee lohjalaisia perheitä, joissa on 0 – 17 -vuotiaita lapsia tai nuoria sekä perheitä, joissa odotetaan lasta. Perheneuvola tarjoaa tukea lasten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja perhe-elämään liittyvissä asioissa.

Parisuhdepuhelin

 • Parisuhdepuhelin on suunnattu kaikille, jotka kaipaavat tukea parisuhteeseen liittyen tai tietoa eri palveluista parisuhteen tueksi, jos etsit apua itsellesi, puolisollesi tai läheisellesi.

Parisuhdekeskus Kataja

 • Parisuhdetyön asiantuntija ja kansalaisjärjestö, joka järjestää luentoja, vertaisryhmätoimintaa, kursseja ja chat-palvelua sekä tarjoaa harjoituksia parisuhteen hoitamiseksi.

Suhde klinikalla

 • Suhde klinikalla -podcastissa vastataan kysymyksiin rakkaudesta ja ihmissuhteiden kiemuroista sekä mietitään ratkaisuja parisuhteen karikoihin.

Vanhempien akatemia

 • Valtakunnallisesti tukea vanhemmuuteen. Keskustelun avulla etsitään ratkaisuja lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä sekä parisuhteen, eropohdintojen ja yhteistyövanhemmuuden aiheuttamiin arjen haasteisiin.

Väestöliitto

 • Väestöliiton maksuttomiin parisuhdepalveluihin kuuluu chat- ja puhelinvastaanottoja, tietoartikkeleita, parisuhdetestejä, nettikursseja, podcasteja ja videoita.