Muut soittimet

Harmonikka: Sopiva soitin valitaan yhdessä opettajan kanssa ensimmäisten tuntien aikana. Koska harmonikka on melko painava soitin, lapsi tarvitsee soittotunneille yleensä kuljetusapua. Suositeltava aloitusikä on 7- 10 vuotta.

Pianonsoittajia on enemmistö lähes kaikissa musiikkiopistoissa- eikä ihme- onhan piano monipuolinen soolo- ja säestyssoitin. Muita soittimia opiskelevat tarvitsevat myös pianonsoittotaitoa mm. teorian opiskelun apuna. Pianolle on sävelletty ehkä eniten musiikkia -sekä klassista, että kevyttä.
Aloitusikä: ryhmäopetus 4-6 v ja yksilöopetus 6-10 v.
Kotiharjoittelua varten tarvitset oman akustisen pianon, myös opiskellessasi vapaata säestystä ja pop-jazz -pianonsoittoa. Sähköpiano ei sovellu pianonsoiton opiskeluun kosketuksen erilaisuuden vuoksi.

Urut (pilliurut) mielletään usein pelkästään kirkkosoittimeksi, koska niitä ei juuri muualla näe, mutta ne ovat kuin orkesteri, jolla voi soittaa mitä vain. Urkujen soittaminen vaatii erityisen hyvää motoriikkaa ja koordinaatiokykyä, koska niitä soitetaan samanaikaisesti sekä käsillä että jaloilla. Siksi niiden soittaminen aloitetaan yleensä silloin, kun jalat ylettyvät jalkiolle. Mahdollista on aloittaa aikaisemminkin, jolloin opiskelu ja soittaminen sopeutetaan lapsen koon mukaan. Hyötyä on edeltävistä pianonsoiton opinnoista. Urkutunnit pidetään Vihdin kirkossa, missä on mahdollista myös harjoitella.