Ajankohtaista

Hyvää uutta vuotta!
Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021. 

Ao. koronarajoitukset jatkuvat niin Lohjan kuin Vihdin osalta muuttumattomina 31.1.2021 saakka.

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston koronatiedote 26.11.2020

TOIMINTA LOHJALLA

Musiikkiopiston opetus jatkuu lähiopetuksena kaikilla alle 20-vuotiailla
oppilailla.
20-vuotiaat ja sitä vanhemmat oppilaat siirtyvät ma 30.11. lähtien etäopetukseen sekä yksilö-, että ryhmäopetuksen osalta.
Kaikki yleisötapahtumat on peruttu/kielletty 30.11. lähtien

Vanhempien läsnäolo tunneilla ei ole sallittua.

Lisätietoja opetusjärjestelyistä saa omalta opettajalta.

TOIMINTA VIHDISSÄ

Perjantaista 27.11. lähtien jouluun saakka 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat musiikkiopiston oppilaat siirtyvät etäopetukseen.
Lisäksi kaikki ryhmissä tapahtuva toiminta/opetus siirtyy etänä pidettäväksi.
14-vuotiaiden ja sitä nuorempien oppilaiden yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena aikaisemmin annettuja tiukkoja turvallisuusohjeita noudattaen.
Kaikki yleisötapahtumat on peruttu/kielletty 30.11. lähtien.
Vanhempien läsnäolo tunneilla ei ole sallittua.
Lisätietoja opetusjärjestelyistä saa omalta opettajalta.


Muskari 2021

Uusia oppilaita otetaan muskariin vapaina oleville paikoille ilmoittautumisjärjestyksessä

Eepos: Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto

 


TÄRKEÄ TIEDOTUS VIHDIN TOIMIPISTEEN OPPILAILLE

Maskisuositusta tiukennettu harrastus- ja ryhmätoiminnassa Vihdissä 19.11. lähtien:
Kasvomaskin käyttöä edellytetään nyt kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä (=maskipakko) ja suositellaan 12 vuotta täyttäneille Vihdin hallinnoimissa sisätiloissa ja yhteiskuljetuksissa harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Lisäksi on tärkeää, että myös harrastamaan mennään vain terveenä. Henkilön tulee olla täysin oireeton, eikä lieviäkään oireita saa olla. Maskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka terveydentilansa vuoksi eivät voi maskia käyttää.

Tiedote 18.11.2020

https://www.vihti.fi/blog/2020/11/18/henkilokunnan-maskisuositus-voimaan-peruskouluissa-torstaista-alkaen/

Lohjalla toimintamme jatkuu nykyisillä suosituksilla


Ohjeita konsertteihin ja soittajaisiin


Kasvomaskisuositus 7.10.2020 alkaen

Lohjan kaupungin tiedote 6.10.2020

Kasvomaskisuositus taiteen perusopetukseen (=musiikkiopisto), vapaaseen sivistystyöhön ja toiselle asteelle tulee voimaan 7.10.2020. Liitteenä Lohjan kaupungin tiedote ja tässä viestissä tärkeitä tarkennuksia liitteeseen.
Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa THL ja Lohjan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee nyt myös 7.10.2020 alkaen taiteen perusopetusta, vapaata sivistystyötä, toisen asteen oppilaitoksia ja nuorisotiloja.
Suositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä.
Lähtökohtaisesti oppilaat ja huoltajat hankkivat maskit itse, mutta maskeja on saatavilla vähävaraisille maksutta. Kasvomaskien jakelua vähävaraisille on Lohjan kirjastojen palveluaikoina seuraavissa kirjastoissa: Pääkirjasto, Virkkala, Karjalohja, Sammatti, Saukkola ja Pusula. Kasvomaskien jakelupisteissä ei kerätä henkilötietoja. Vihdin osalta tietoa jaettavista maskeista alla olevasta linkistä.

https://www.vihti.fi/blog/2020/09/18/maksuttomien-kasvomaskien-jakelupisteet/

Musiikkiopistolla maskia suositellaan käytettävän aulatilojen ja muiden yleisten tilojen lisäksi myös opetustilanteessa, mikäli se on opetuksen sujumisen kannalta mahdollista.
Suositus koskee myös konserttitilanteita.
Muistutamme myös elokuussa annetusta turvallisuusohjeesta, että huoltajien ja muiden saattajien oleskelua musiikkiopistojen tiloissa tulee välttää mahdollisuuksien mukaan.
Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu, turvavälit, tarpeettomien kontaktien välttäminen ja oikea yskimis- ja aivastamishygienia. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Maskien pukemisen ohjevideo löytyy:

Näin käytät kasvomaskia oikein – video

Kun maskisuositus tulee voimaan, koskee se kaikkia koulun/nuorisotilan/oppilaitoksen tiloissa toimivia ja vierailevia (tietohallinto, huoltohenkilöstö, huoltajat jne.), mikäli ovat tekemisissä oppilaiden, nuorten tai henkilökunnan kanssa (lähikontakti yli 15 min, turvaväli ei toteudu)


Musiikkiopiston lukuvuosi 2020-2021 on alkanut. Pyydämme tutustumaan oheisiin liitteisiin huolellisesti. Tietoa on tämän vuoden poikkeuksellisesta ilmoittautumisesta, ohjeet turvalliseen opiskeluun musiikkiopistolla sekä käytännönasioiden tiedote.

Turvallisuusohjeita

Yleistiedote 2020-2021

  

Tiedote Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston oppilaille ja huoltajille 8.5.2020

Korona-kevät on loppusuoralla. Suuri kiitos kaikille musiikkiopiston oppilaille, huoltajille ja opettajille joustavuudesta ja sinnikkyydestä haastavassa tilanteessa. Yhdessä olemme tästä selvinneet ja paljon uutta oppineet. Tästä on hyvä mennä eteenpäin.
Toukokuun viimeiset viikot lukukauden loppuun saakka musiikkiopiston opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena ja lähiopetusta on mahdollista antaa 14.5. lähtien vain välttämättömistä syistä.
Jos opettaja yhteistyössä oppilaan ja huoltajan kanssa tulee siihen tulokseen, että opintojen etenemisen tai kevään arviointien kannalta on välttämätöntä järjestää esimerkiksi säestysharjoitus tai pienimuotoinen taitonäyte opiston tiloissa, se voidaan järjestää 14.5. lähtien THL:n hygieniasuositukset huomioon ottaen.
Muskari- ja musiikin hahmotusaineiden (mupe) opetus sekä orkesterien ja kuorojen toiminta järjestetään etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka.
Kevään opetuskerrat täyttyvät eri opetuspäivien osalta jo viikoilla 20 ja 21, tiistaista 12.5. alkaen. Varmista kevään viimeiset tunnit omalta opettajaltasi.
Mikäli uusia ohjeita ei tule, musiikkiopiston opetus jatkuu elokuussa normaalisti lähiopetuksena.
Ilmoittautumispäivä on ma 17.8. ja ensimmäinen opetuspäivä ke 19.8.

Yhteistyöstä kiittäen
Hanna Repo-Nikkanen, rehtori


PERHEKONSERTTI JA PÄÄTÖSKONSERTTI

Järjestämme maaliskuussa perutun Perhekonsertin etäkonserttina nyt toukokuussa. Konsertti on katsottavissa keskiviikkona 20.5. klo 19 lähtien opiston Youtube-kanavalla. Esitykset ilmoitetaan ja videot lähetetään omalle opettajalle. Linkki konserttiin tulee huoltajien sähköpostiin.

Tervetuloa myös opiston lukuvuoden päätöskonserttiin keskiviikkona 27.5. klo 19.00 lähtien Youtube-kanavallamme. Linkki konserttiin tulee huoltajien sähköpostiin.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston väki


ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTON AVOIMELLE OSASTOLLE ON ALKANUT osoitteessa lumo.eepos.fi/hakeudu oppilaaksi
Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 31.8.2020.
Jos et ole musiikkiopiston oppilas, mutta haluat esim. laulaa kuorossa, ilmoittaudu avoimelle osastolle.

 

 

 

 

 

 

 

 


Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston tiedote oppilaille ja huoltajille 1.4.2020

Valtioneuvosto on 30.3.2020 linjannut, että oppilaitokset jatkavat opetusta etänä 13.5. saakka. Myös Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto jatkaa etäopetuksen antamista vähintään 13.5. saakka.
Tarkemmat tiedot kevään opetuspäivistä ja arvioinneista saa omalta opettajalta.
Keväällä 2020 jaettavat päättötodistukset postitetaan oppilaille kotiin.
Samoin valtioneuvoston linjauksen mukaan yleisötapahtumat, eli musiikkiopiston tapauksessa kaikki yleisölle avoimet konsertit, perutaan 31.5.2020 saakka.

 


SELLONSOITON OPETTAJAKSI MUSIIKKIOPISTOON?

Hakuaikaa on jatkettu. Se päättyy torstaina 30.4.2020 klo 15.00.
Täydellinen hakuilmoitus sekä hakuohjeet: www.kuntarekry.fi, työavain LOH-06-18-20.

 


Musiikkiopiston tiedote 17.3.2020

Valtioneuvosto on 16.3. linjannut suositukset taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi.Taiteen perusopetuksen, mukaan lukien Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston lähiopetus, konsertit ja tapahtumat, keskeytetään 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Linjaus astuu voimaan keskiviikkona 18.3.2020. Tästä eteenpäin oppilaitokset järjestävät opetuksen muulla tavoin, mm. etäopiskeluna, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja ratkaisuja hyödyntäen sekä tarvittaessa itsenäisenä opiskeluna.
Valtioneuvosto suosittaa, että taiteen perusopetuksen järjestäjät ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi turvaten samalla mahdollisimman hyvin opetuksen järjestämisen.
Pyrkimällä toteuttamaan opetusta niin hyvin kuin se poikkeustilanteessa on mahdollista, pääsemme varmasti parhaaseen lopputulemaan.
Myös Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto siirtyy antamaan opetusta etänä 18.3. lähtien parhaansa mukaan. Opettaja sopii opetuksen yksityiskohdista oppilaan/huoltajien kanssa ja ensisijaiset kysymykset opetuksen järjestämisestä osoitetaan opettajalle.
Etäopetuksen antaminen on sallittua jo tiistaina 17.3. Ole yhteydessä opettajaan.
Pyrimme parhaaseen mahdolliseen tiedotukseen tässä erikoistilanteessa.
Tilanne on hyvin poikkeuksellinen ja yht’äkkinen, joten pyydämme kaikilta kärsivällisyyttä ja luovaa otetta
Tuokoon musiikki tänäkin keväänä iloa ja virkistystä meille kaikille! Annetaan soiton ja laulun soida!
Rehtori Hanna Repo-Nikkanen

La 21.3. ja ke 25.3. soitinesittelytapahtumat Lohjalla ja Nummelassa ON PERUUTETTU


 


MUSIIKIN HAHMOTUSAINEIDEN OPETTAJAKSI MUSIIKKIOPISTOON?

Hakuaika päättyy 20.3.2020 klo 15.00. Täydellinen hakuilmoitus alla.

Musiikkioppilaitoksen_opettaja_musiikin_hahmotusaineet

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Rehtori Hanna Repo-Nikkanen 044-3741485
hanna.repo-nikkanen@lohja.fi


YHTEISSOITTOVIIKKO

Yhteissoittokonsertti Nummelassa, seurakuntakeskuksen kirkkosalissa tiistaina 28.1. klo 19

 


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Kevätlukukauden opiskelu alkaa tiistaina 7.1.2020. Kaikki syksyllä oppilaana olleet musiikkiopistolaiset ja muskarilaiset jatkavat automaattisesti, erillistä ilmoittautumista kevätlukukaudeksi ei tarvita.


KEVÄÄKSI MUSKARIIN? UUSIEN MUSKARILAISTEN ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

ILMOITTAUTUMISAIKAA ON PE 31.1.2020 ASTI.
PÄÄSET ILMOITTAUTUMISEEN TÄSTÄ 

(Huom! Syksyllä muskarissa olleiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


TIEDOTE UUDESTA OPETUSSUUNNITELMASTA

OPS-tiedote koteihin