Viestejä menneisyydestä 17.5.2023-7.1.2024

Näyttely menneisyyden ihmisten tavoista viestiä ja jättää itsestään jälki.

Viestejä menneisyydestä

Lohja700-juhlavuoden näyttely

Ihmiset ovat jättäneet itsestään jälkiä, joita me tänä päivänä voimme katsoa, tulkita ja ihmetellä. Viestintätavat ja-teknologiat ovat muuttuneet ja monipuolistuneet niiden vuosituhansien ja-satojen kuluessa, kun nykyisen Lohjan alueella on ollut asustusta. Yhtä lailla viestejä menneisyydestä ovat satojen vuosien takaa peräisin olevat keskiaikaiset kirkkomaalaukset kuin viime vuosikymmenen tekstiviestit sanomalehden palstoilla.

Viestejä menneisyydestä – näyttely on osa Lohjan 700-vuotisjuhlallisuuksia. Näyttelyssä nostetaan esiin erilaisia tapoja, joilla ihmiset ovat viestineet ja saaneet tietoa. Näyttelyn esineet ovat Lohjan Museon omista kokoelmista. Museon tehtävä on säilyttää ja välittää eteenpäin tietoa menneisyyden ihmisten, meidän lohjalaisten, arjesta ja juhlasta.

Näyttelyssä voi istahtaa leirinuotiolle kuuntelemaan tarinoita, tutustua erilaisiin viestintävälineisiin museon kokoelmista, oppia omenalimpun leipomisesta ja kirjoittaa oma tarina muille näyttelykävijöille luettavaksi!

Lapsille näyttelyssä on tehtävärata, jonka päätteeksi selviää mikä viesti löytyy museohiiri Roopen saamasta postikortista.

Näyttely on esillä 17.5.2023-7.1.2024 Lohjan Museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa vanhalla navetalla (Rovastinkatu 1, Lohja).