1920-luku

Uusien tunneliuunien ansiosta 1920-luvun lopulta lähtien Arabian tuotanto lähti huimaan kasvuun. Toimitusjohtaja C. G. Herlitzin ihanteena oli myydä mahdollisimman laadukkaita tuotteita mahdollisimman monelle ja mahdollisimman edullisesti.

Myös taiteilijat kiinnostuivat posliinista materiaalina ja tehtaan tarjoamista mahdollisuuksista. 1920-luvulla maalaajiksi palkattiin mm. Greta-Lisa Jäderholm, Tyra Lundgren, Friedl Holzer (Kjellberg). Silloin muodissa oli art deco –tyyli, mikä näkyy myös ajan tuotannossa, kuten Diana –koristeessa (suunnittelija Einar Forseth).

Diana

Lautanen on AD-mallia. Siinä on ruotsalaisen taidemaalarin Einar Forsethin suunnittelma Diana-koriste. Diana on saanut nimensä roomalaisten metsästyksen jumalattarelta. Diana-koristeesta on variantti, jonka kuvassa on metsästäjän sijaan kauris, mutta varianttia ei pidä sotkea Kauris-nimiseen koristeeseen. Dianaa käytettiin vuosina 1929‒1942. Tämä lautanen on valmistettu 1929‒1932.

Tarjoiluvati itämaisella koristeella

Tarjoiluvati on XA-mallia ja siinä on itämaishenkinen nimetön siirtokuvakoriste. APA-tornileiman perusteella vati on val-mistettu vuosien 1917 ja 1927 välillä.

Taidekeramiikkaa

Maljakko on Greta Lisa Jäder-holmin (myöh. Jäderholm-Snellman) suunnittelemaa taidekeramiikkaa. Koristeet on käsinmaalattu. Toisella puolella on kukkakoriste ja toisella puo-lella lintukoriste. Käsin maalatussa pohjamerkinnässä on Greta Lisa Jäderholmin  nimikirjaimet, vuosi 1925 ja lisäksi koristelijan nimikirjaimet M. Z. erottuvat vuoden alla.

CU-mallin kirsikankukka-lautanen

Lautanen on CU-mallia ja siinä on kukka-aiheinen koristelu. Pohjassa on massaleima, joka kertoo, että tämä lautanen on laadukasta diamant-massaa. Lisäksi pohjassa on AAA-tornileima, jonka perusteella lautanen on mahdollista ajoittaa vuosiin 1928‒1932. Leiman kirjaimet muutettiin APA:sta AAA:ksi, kun tehtaan nimi muuttui Arabia Porslinsfabrik AB:sta Arabia Ab:ksi.

Pieni kukka-aiheinen teekannu

B-mallin teekannussa on kukka-aiheinen siirtokuvakoristelu. Kannun pohjassa on APA-tornileima, jonka perusteella kannu on valmistettu 1917‒1927 välillä.

Kukka-aiheinen kahvikannu

Valkea kahvikannu on DY1-mallia. Pohjassa APA-tornileima on kulunut lähes olemattomiin, mutta sen perusteella kannun valmistusaika voidaan määrittää vuosiin 1917‒1927.

Loistomarmorimaljakko

Maljakko on mallia 216 ja koristeltu Loistomarmorilla. Se on Thure Öbergin kehittämä oksidilasitepuhalluskoriste, jota on käytetty useissa Arabian maljakoissa 1910- ja 1920-luvuilla. Tämä maljakko on valmistettu APA-tornileiman pe-rusteella 1917‒1927.

S-mallin kahvikuppi

Tämä kahvikuppi on S-mallia, jota valmistettiin 1910-luvulta aina 1930-luvulle asti. Kupissa käytettiin koristeluna raitoja, leimaus- tai väripainokuvia. Tässä kupissa on yksinkertainen kultaraitakoristelu. Kupin pohjassa on APA-tornileima, jonka perusteella kuppi on valmistettu 1917‒1927.