Villiä viihdettä ja kasarimeininkiä

Tee aikamatka ja tule hulluttelemaan 1980-luvun hengessä - tämä kesä on täynnä kasaria! Näyttely on esillä Iso-Pappilassa 23.5. - 2.9.2018

Tässä näyttelyssä saa istua ja koskea, kokeilla ja hullutella. Viihdettä on luvassa tuvan täydeltä, kun  legendaariset viihdeohjelmat Hukkaputki, Velipuolikuu, Mutapainin ystävät ja Hymyhuulet esittäytyvät. Näe valikoidut ohjelmapätkät, niihin liittyvät puvut ja alkuperäiset pukusuunnitelmat. Tunnelmoi kasarikodin olohuoneessa ja heittäydy vaikka diskoilemaan kasarihittien huumaan.

Yleisradion pitkäaikainen pukusuunnittelija, skenografi Satu-Marja Nygren on tuonut esille luomuksiaan suosituista sketsiohjelmista. Ansioituneen ja palkitun pukusuunnittelijan töitä on nyt esillä ensimmäistä kertaa yleisölle näyttelyn muodossa. Näyttely yhdistää suositut viihdeohjelmat ja niiden puvustukset 1980-luvun ajankuvaan: näyttelyyn rakennettu 80-luvun nuoren huone ja olohuone vievät aikamatkalle kolmen vuosikymmenen taakse. Istahda mukavasti sohvalle tunnelmoimaan, katselemaan ohjelmia ja selailemaan lehtiä. Voit myös pukeutua kasarityyliin ja jakaa kuvasi näyttelyn viestiseinälle. Viihdettä tarjoilevat sketsiohjelmien lisäksi suositut aikalaissarjat: mitäpä olisi 80-luvun olohuone ilman Faktahommaa, Reinikaista tai Patakakkosta? Näyttelyn ohjelmapätkät ovat Ylen arkistomyynnin toimittamia ja useimmat niistä löytyvät myös Ylen Elävästä arkistosta. Tervetuloa 1980-luvulle!