Taidetta ja arkitavaraa 4.11.2020 – 3.4.2021

Taidetta ja arkitavaraa -näyttely yhdistää lasitaiteen ja arjen designin. Se esittelee kuuluisien taidelasiesineiden historiaa sekä tuttuja käyttölasiesineitä.

Suomen lasimuseon tuottama Taidetta ja arkitavaraa -näyttely kokoaa yhteen suomalaisen lasin tunnetuimmat nimet. Näyttely on kunnianosoitus kotimaisen lasitaiteen ja muotoilun kansainväliselle menestykselle, jonka kultakautena pidetyt vuodet koettiin erityisesti 1950-luvulla Milanon triennaaleissa.

Näyttelyssä yleisö pääsee kohtaamaan tunnetuimmat muotoilijamme: Arttu Brummerin, Göran Hongellin, Gunnel Nymanin, Tapio Wirkkalan, Timo Sarpanevan, Nanny Stillin, Aimo Okkolinin, Saara Hopean, Helena Tynellin ja Maija Carlsonin. Esineet kertovat kiinnostavalla tavalla suunnittelun ja taideteollisen tuotannon historiaa. Samalla avautuu yhteys maailmalle ja suomalaisen designin merkittävyys tyylillisenä vaikuttajana.

Näyttely sisältää noin viisikymmentä esinettä tai esineryhmää 1940- ja 50-luvuilta. Näyttely koostuu kolmesta eri kokonaisuudesta: Pula – ylellisyys, Rationalisointi – yksilöllinen taide ja Muotoiltu käyttölasi – taiteesta muotoilua.

Kuusi värikästä Kaj Frankin suunnittelemaa Kartio-juomalasia