Lohjan kaupunginorkesteri

Ketterä ja skaalautuva Lohjan kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1964. Dynaaminen 12 vakinaisen muusikon runko-orkesteri täydentyy tarvittaessa freelancervoimin kamari- tai sinfoniaorkesteriksi. Monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo -tenoreiden kanssa. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari-viulisti Jukka Untamala.

Ohjelmistossaan Lohjan kaupunginorkesteri liikkuu portaattomasti Marzi Nymanin rytmeistä Peter Maxwell Daviesin oopperaan tai barokista elokuva- ja pelimusiikkiin. Orkesterin koti on 510-paikkainen Laurentius-sali Lohjan keskustassa, mutta se esiintyy myös alueen kirkoissa ja saattaa joskus tulla vastaan vaikkapa kauppakeskuksissa. Orkesterin konserteissa käy vuosittain n. 30 000 kuulijaa. Lohjan kaupunginorkesterin seuraan pääsee myös verkossa Lohjan Kulttuuripolku YouTube-kanavalla.
Aktiivisena alueellisena toimijana Lohjan kaupunginorkesteri on kysytty vieras erilaisissa tapahtumissa kuten Loviisan Sibeliuspäivät, Sipoon Äänet -festivaali, Lux Musicae Siuntiossa ja kansainvälisen LEAD! Akatemian kesäkonsertit Fiskarsissa. Orkesterin vakiintuneita yhteistyökumppaneita ovat kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut kulttuuritoimijat. Palvelutalot ja päiväkodit ovat orkesterin muusikoiden tärkeitä konserttipaikkoja.

Lohjan seudun matkailualojen yrittäjät valitsivat Lohjan kaupunginorkesterin vuoden 2015 parhaaksi yhteistyökumppaniksi. Samana vuonna Talouselämä-lehti tutki Suomen valtionosuusorkestereiden tehokkuutta ja taloudellisesta menestystä. Tutkimustuloksissa Lohjan kaupunginorkesteri oli tehokkain ja tuloksellisin orkesteri, jossa oli vakinaista henkilökuntaa, ja viidenneksi tuloksellisin verrattuna kaikkiin valtionosuutta saaviin orkestereihin Suomessa.
Tutustu Lohjan kaupunginorkesteriin täältä. Tervetuloa konsertteihin!