Kulttuuritapahtumat

Koronavirus-tilanteen takia kulttuuritilat eivät ole varattavissa 13.4.2020 asti. Kaikki kulttuuritilat ovat suljettuina ainakin 13.4.2020 asti, ja kulttuuripalvelut on perunut kaikki julkiset yleisötapahtumat tiloissaan kevään 2020 osalta. Kulttuuripalvelut seuraa hallituksen linjauksia ja tiedottaa tilanteesta mahdollisissa muutoksissa. Lisätietoja Lohjan kaupungin koronainfo-sivulta. 

Lohjan Teatteri, Lohjan Kaupunginorkesteri ja Lohjan Museo sekä Tytyrin kaivosmuseo tarjoavat elämyksiä lähes ympäri vuoden. Taidenäyttelyitä järjestetään eri puolilla kaupunkia vuoden ympäri. Näiden lisäksi Lohjalla järjestetään runsaasti myös muita kulttuuritapahtumia, joista löydät lisätietoa tapahtumakalenterista.

Tammikuussa voi nauttia Lohjan talvisesta luonnosta mm. Kisakallion urheiluopiston ja Liikuntakeskuksen järjestämillä kursseilla

Helmikuussa vietetään Lasten ja nuorten Taidehirvi -taideviikkoa. Taidehirvi kokoaa mm. Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston, Tanssistudio Funkan, Lohjan Museon, Lohjan Teatterin, Lohjan kaupunginkirjaston, Hiiden Opiston, Lohjan Nuorisotoimen, koulujen, Lohjan Liikuntakeskus Oy:n toimintoja nuoren kulttuurin viikoksi.

Huhtikuussa kevätmarkkinat tarjoaa tapahtumia koko perheelle.

Toukokuussa järjestetään Hyvän Tuulen messut ja museot avaavat ovensa kesävieraille. Toukokuu on myös omenenkukkien aikaa, jolloin kukkievien omenapuiden alla voi kuunnella Lohjan orkesterin konsertteja.

Kesäkuussa vietetään juhannusjuhlia, Selvä Kesä -tapahtumaa, Lohjan järvipäiviä sekä Lohjan laulupäiviä.

Heinäkuussa järjestetään Rantajamit Aurlahden rannassa. Lisäksi Tanhuhovilla tanssitaan Yötöntä Yötä ja Antiikki-sekä keräilymessut järjestetään Lohjan jäähallissa.

Elokuu on tapahtumia tulvillaan. Lohjan Kesä tuo lukuisia tapahtumia kaupunkiin. Virkkalapäivät tarjoaa virkkalaisille erilaisia tapahtumia. Laurinpäivänä valitaan herra tai rouva Lauri.

Syyskuussa vietetään omenakarnevaaleja, joka huipentuu Omenatytön valintaan.

Lokakuussa vietetään Yk-juhlaa. Syyslomaviikolla toimintaa järjestää mm. nuorisotoimi ja Lohjan Liikuntakeskus.

Marraskuussa Lohjan Kuvataidekoulun organisoima Lasten kulttuuritapahtuma kokoaa lapset Lohjan Yhteislyseon lukion tiloihin. Päivän aikana järjestetään lapsille monpuolista toimintaa

Joulukuussa Menneen ajan joulumarkkinat valtaa kaupungin. Kaupunki järjestää itsenäisyyspäivän juhlan.