Vapaa-aika ja liikunta

Kulttuuripalvelut

Lohjan kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA 20.3.2020

Koronavirus-epidemialla on mittavia vaikutuksia myös kulttuuripalvelujen tarjontaan. Katso tarkemmat lisätiedot Lohjan kaupungin omalta Koronainfo-sivulta.

Lohjan kulttuuritarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Eri kulttuurinalat ovat hyvin edustettuina kulttuuritapahtumissa, joita järjestetään ympäri vuoden.

Laurentius-sali ja Sibelius-sali toimivat näyttämönä runsaalle ja monipuoliselle kulttuuri- ja tapahtumatarjonnalle ympäri vuoden.

Menneen Ajan joulumarkkinat on peruttu 2020 koronapandemian vuoksi.

Lohjan Kesä ry on siirtynyt kolmannelle sektorille 1.1.2020 alkaen, eikä ole jatkossa osa kaupungin toimintaa.

Teatteritarjonnasta vastaa kaupungin ylläpitämän Lohjan Teatterin lisäksi harrastajateatterit Teatteri Trala ja Vaahterateatteri.

Lohjan Kaupunginorkesteri sekä seudulla toimivat muut orkesterit mm.  Arriba! -orkesteri, Lohja Big Band ja Virkkalan Torvisoittokunta vastaavat musiikkitarjonnasta Lohjan alueella. Musiikin alalla taiteen perusopetusta tarjoaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Kuvataiteita voi harrastaa Lohjanseudun kuvataidekoulussa, joka tarjoaa taiteen perusopetusta sekä Hiiden Opiston opintopiireissä. Lohjalla voi opiskella myös merenmaalausta Lohjan Meritaidekoulussa. Taidenäyttelyitä Lohjan alueella järjestetään mm. pääkirjaston Linderinsalissa, Kässän talossa, Lohjan museon makasiinissa ja navetassa sekä Tytyri Elämyskaivoksessa.

Kirjallisuutta harrastaville kattava kirjastoverkko tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Lohjalla toimii aktiivinen kirjoittajaseura Puukstaavi – Lohjan Kirjoittajat.

Lohjan Museolla on laajat esine- ja kuvakokoelmat sekä kotiseutuarkisto, johon alueen historiaa tallennetaan. Museo ja Tytyri Elämyskaivos järjestävät tapahtumia sekä tuottavat useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain. Sammatissa voi lähteä vaikkapa Lönnrotin kierrokselle.

Kulttuuripalveluiden saavutettavuusseloste

Tillgänglighetsutlåtande