Vapaa-aika ja liikunta

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA 20.3.2020: Koronavirus-epidemialla on mittavia vaikutuksia myös kulttuuripalvelujen tarjontaan. Katso tarkemmat lisätiedot Lohjan kaupungin omalta Koronainfo-sivulta.

Lohjan kulttuuritarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Eri kulttuurinalat ovat hyvin edustettuina kulttuuritapahtumissa, joita järjestetään ympäri vuoden.

Tunnetuin yleisen kulttuuritoimen tuottama tapahtuma on Menneen Ajan joulumarkkinat

Lohjan Kesä ry on siirtynyt kolmannelle sektorille 1.1.2020 alkaen, eikä ole jatkossa osa kaupungin toimintaa..

Teatteritarjonnasta vastaa kaupungin ylläpitämän Lohjan Teatterin lisäksi harrastajateatterit Teatteri Trala ja Vaahterateatteri.

Lohjan Kaupunginorkesteri sekä seudulla toimivat muut orkesterit mm.  Arriba! -orkesteri, Lohja Big Band ja Virkkalan Torvisoittokunta vastaavat musiikkitarjonnasta Lohjan alueella. Musiikin alalla taiteen perusopetusta tarjoaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Kuvataiteita voi harrastaa Lohjanseudun kuvataidekoulussa, joka tarjoaa taiteen perusopetusta sekä Hiiden Opiston opintopiireissä. Lohjalla voi opiskella myös merenmaalausta Lohjan Meritaidekoulussa. Taidenäyttelyitä Lohjan alueella järjestetään mm. pääkirjaston Linderinsalissa, Kässän talossa, Lohjan museon makasiinissa ja navetassa sekä Tytyrin kaivosmuseossa.

Kirjallisuutta harrastaville kattava kirjastoverkko tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Lohjalla toimii aktiivinen kirjoittajaseura Puukstaavi – Lohjan Kirjoittajat.

Lohjan Museo ja Tytyrin kaivosmuseo tarjoavat Lohjan historiaan liittyvien esine- ja kuvakokoelmien lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Sammatissa voi lähteä vaikkapa Lönnrotin kierrokselle.