Ohjelmisto

Lohjan Teatterin esityskausi 2021-2022

Lähdemme syyskauteen todella toiveikkain mielin, vaikka tapahtuma-alan yritysten ja työntekijöiden perusoikeuksia onkin rajoitettu huomattavasti pandemia-aikana. Hallitus on jo useasti luvannut korjata tilanteen, mutta yhä edelleen kesäkuussa tätä kirjoittaessani vahvistettu näkymä tulevasta syyskaudesta puuttuu. Näin pitkään jatkuneille yhtäjaksoisille, totaalisille rajoituksille ei ole perusteita. Tapahtuma-ala on toiminut koko ajan vastuullisesti, eikä ammattimaisesti järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ole syntynyt koronatartuntoja, eikä edes merkittäviä määriä altistumisia.

Nyt odotamme kuitenkin jo innolla yleisön palaamista teatteritilaan. Naurua, kyyneliä ja suuria tunteita sekä näyttämöllä että katsomossa. Vaikka striimausesitykset ovatkin olleet muodissa tilanteesta johtuen, live-esitystä ei voita mikään! Syyskauden alkuun tarjoilemme jo pari vuotta ohjaajan päässä pyörineen Loistelias Herra Gatsby- musikaalin. Oikeudet vapautuivat vuoden alussa ja on suorastaan ihme, että kukaan ei ole aiemmin aiheesta musikaalia Suomessa tehnyt. Monitasoisen ja hienon tarinan lisäksi, kirjailija Fitzgerald on nimittäin alkuperäiseen tarinaan kirjoittanut suomalaisen palvelijan, josta saimmekin hauskan lisän roolimiehitykseen. Paikallinen säveltäjälahjakkuus Joni Pitkonen räätälöi musiikin uuteen musikaaliin. 1920-luvulla ihmiset elivät kuin viimeistä päivää juuri ennen suurta pörssiromahdusta.

Historia toistaa itseään ja jokaisesta ajanjaksosta meilläkin on paljon opittavaa. Alkutalvea hauskuuttaa suosittu ranskalainen komedia Täydellinen lauantai, jossa perheenisä haluaa nauttia laatuajasta ja seuraakin kaikkea muuta kuin rauhallinen lauantaipäivä. Komedia tarjoilee hienon roolikattauksen monelle näyttelijälle ja kutkuttelee nauruhermoja vuoden pimeimpään aikaan. Totutusti loppukeväästä hemmotellaan lapsiperheitä niin ikään täysin uudella lastennäytelmällä Professori TikTak ja Aikakone. Lohjan Teatterissa on tasaisin väliajoin nähty sinne räätälöityjä laadukkaita satunäytelmiä ja tämäkään kerta ei ole poikkeus. Jännittävä fantasiamaailma aukeaa, kun astut aikakoneeseen, joka kuljettaa sinut seikkailuihin yhdessä vanhempiaan etsivien sisarusten kanssa.

Värikylläinen lavastus ja huippuhienot puvut tekevät seikkailusta täydellisen teatterielämyksen. Tämän kauden aikana haluamme levittää myös tietoutta siitä, että tapahtumat ja esitykset eivät synny yhdessä yössä, vaan takana on usean ihmisen työpanos. Harrastajien sitoutuminen ja rakkaus teatterityötä kohtaan, joka ei työtunteja laske. Toivottavasti emme koskaan enää joudu todistelemaan tarpeellisuuttamme elinkeinonharjoittajina.

Tapahtuma-alan arvo kuitenkin Suomessa lasketaan miljardeissa ja se työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä, puhumattakaan siitä henkisestä hyvinvoinnista, jota ei rahalla voi mitata.

TERVETULOA SANKOIN JOUKOIN, TAPAHTUMATURVALLISESTI TEATTERIIN! Johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski

ps. uusi yhteisesitteemme noudettavissa toimipisteistämme!