Ajanvaraus/Ajankohtaista

Lohjan työterveyskeskuksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä, jonka tarkoituksena on helpottaa ajanvarauksen puhelinliikennettä ja jonottamista. Soitetut puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään, kun molemmat ajanvarausnumerot ovat varattuja ja kahden minuutin odotusaika on päättynyt. Työterveyskeskuksen henkilökunta ottaa asiakkaaseen yhteyttä saman päivän aikana. Järjestelmään voi  myös jättää viestin.Takaisinsoittojärjestelmä toimii työterveyskeskuksen aukioloaikoina. Muina aikoina puhelut ohjautuvat aukiolo- tiedotteeseen. Jos käytössäsi on salainen puhelinnumero tai numeron näyttöesto, puhelinnumero tulee sanella viestiin äänimerkin jälkeen.

Ajanvarauksen numero: 019 369 2240 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-14).

 

TYÖTERVEYSHUOLLON AJANKOHTAISET TIEDOTTEET

 

 • Työterveyskeskus on suljettuna jouluviikolla 23.-29.12.2019.

 

Kausi-influenssarokotukset 2019 Lohjan Työterveyskeskuksessa

Lohjan kaupunki kustantaa vuosittain influenssarokotuksen kaikille palveluksessaan oleville työntekijöille työtehtävästä riippumatta.

Ilman ajanvarausta Lohjan Työterveyskeskuksessa:

 • ti 12.11.         klo  8-12
 • to 14.11.        klo 14-17
 • ti 19.11.         klo  8-12
 • to 21.11.        klo 14-17

Ilman ajanvarausta Pusulassa (Palvelukeskus Iltarusko)

 • ma 25.11. klo 13-15

Ajanvarauksella, jos yleiset rokotusajat eivät sovi:

 • Työterveyskeskuksen toimisto, 019-369 2240 (takaisinsoittojärjestelmä käytössä).

Tietoa kausi-influenssasta ja rokotuksista

Influenssan tyypillisiä oireita ovat nopeasti nouseva korkea kuume, voimakkaat lihaskivut, vilunväristykset, väsymys, päänsärky, huonovointisuus ja kova yskä. Kausi-influenssa on eri tauti kuin tavallinen flunssa tai nuhakuume. Terveillä työikäisillä influenssa on yleensä korkeakuumeinen, rankka tauti, mutta tavallisesti kotihoidolla paraneva.

Osalla ihmisistä, kuten ikääntyneillä, imeväisillä ja raskaana olevilla sekä kroonisesti sairailla on kuitenkin suuri riski saada vaikea tauti. Vaikea influenssa vie nopeasti huonoon kuntoon ja  saattaa johtaa sairaalahoitoon tai jopa kuolemaan. Tavalliseenkin influenssaan liittyy jälkitauteja, kuten poskiontelontulehduksia ja keuhkokuumeita.

Rokote suojaa neljää eri tyypin influenssaa vastaan. Influenssaviruksissa on runsaasti luontaista muuntelua, minkä vuoksi uusi rokote tarvitaan joka vuosi. Viime vuoden rokote ei siis anna hyvää suojaa tänä vuonna liikkeellä olevia viruksia vastaan. Rokotuksen ottamalla sekä suojaa itseänsä sairastumiselta että estää taudin leviämistä. Lieväoireiset, sairastuneet henkilöt ovat tehokkaita taudin levittäjiä. Vaikka ei itse kuuluisikaan riskiryhmään, rokottamattomana saattaa tartuttaa taudin riskiryhmään kuuluvalle!

Rokotuksen ottamiselle on vain harvoja esteitä. Akuutisti kuumesairasta ei voida rokottaa, sen sijaan antibioottikuuri kuumeettomalla ei estä rokotteen ottamista. Rokotetta ei voi ottaa, jos on voimakkaasti allerginen jollekin rokotteen ainesosalle, esimerkiksi saanut kananmunasta anafylaktisen reaktion, lievempi kananmuna-allergia ei ole este rokottamiselle.

Rokotteesta saa lieviä sivuvaikutuksia muutama prosentti rokotetuista, tavallisimmat sivuvaikutukset ovat lievä lämpöily ja päänsärky sekä paikallinen pistoskohdan kipu. Influenssarokotteesta ei voi sairastua influenssaan, sillä se sisältää vain pieniä osia viruksen eri rakenteista. Influenssarokote ei anna suojaa tavalliselle flunssalle.

Lisätietoja: https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/ajankohtaista/influenssa-ja-influenssarokotukset

 

PERUUTTAMATON KÄYNTI:

 • Työterveyshuollon peruuttamattomat vastaanottoajat laskutetaan 1.6.2018 alkaen työntekijältä itseltään.
 • Aika on peruttava edellisenä työpäivänä. Puh: 019 369 2240 tai s-posti: tk.tth(a)lohja.fi
 • Työterveyshuollon ohjelma ei lähetä muistutusviestiä varatusta ajasta.
 • Peruuttamattoman käynnin hinta on 50% yritykseltä laskutettavasta hinnasta.

Peruuttamattoman käynnin hinnat:

 • Työterveyslääkärin (tarkastus ja sairaanhoito)          35,15 €
 • Työterveyshoitaja, terveystarkastus                             35,20 €
 • Työterveyshoitaja, sairaanhoitokäynti                        17,60 €
 • Työfysioterapeutti                                                              35,20 €
 • Työterveyspsykologi                                                          35,15 €