Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksaminen siirtyivät Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Toimeentulotukilain muutokset hyväksyttiin eduskunnassa 12.3.2015. Muutoksen taustalla on tarve vähentää kuntien tehtäviä ja velvoitteita.

Lisätietoja toimeentulotuesta Kelan internetsivuilta

Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi saada tarpeen mukaista toimeentuloa ansiotyöllään tai yrittäjätoiminnallaan, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidon tahi muulla tavalla (Toimeentulotukilaki 1412/97).

Ohjeet täydentävää toimeentulohakemusta varten

Hae ensin perustoimeentulotukea Kelasta.

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea kunnalta jättämällä hakemuksen kirjallisesti tai sähköisesti tai ilmoittamalla Kelan perustoimeentulotukihakemuksessa hakevasi myös täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, jolloin Kela siirtää perustoimeentulotukipäätöksen tehtyään hakemuksen käsiteltäväksi kuntaan.

Kerro hakemuksessasi, mihin haet täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea ja liitä mukaan tarvittavat tositteet esittämistäsi menoista. Tarkista, että hakemuksessasi on oikea osoitteesi, allekirjoituksesi sekä puhelinnumerosi mahdollisia lisäkyselyitä varten.

Kirjallinen hakemus jätetään osoitteeseen Lohjan kaupunki, Aikuissosiaalityö, Laurinkatu 48 A 4. krs, 08100 Lohja.

Huom! Ruudulla täytettävät PDF-lomakkeet avautuvat parhaiten Internet Explorer -selaimella ja maksuttomalla Adobe Acrobat Reader DC PDF -katseluohjelmalla.

Täydentävän toimeentulotuen hakemus

 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen haku siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle kun palvelu saadaan aktivoitua LUVN:ssa.
https://www.luvn.fi/fi/palvelut/toimeentulotuki.