Jokaisella on oikeus omaan kotiin ja saada sinne tarvitsemansa tuki. Jokaisella on myös oikeus päättää, kenen kanssa kotinsa jakaa. Tämän mahdollistamiseksi järjestämme vammaisille asumisvalmennusta, palveluja, tukitoimia ja erilaisia asumismuotoja.
Tarjoamme asumisvalmennusta ensimmäiseen omaan kotiin muutettaessa tai asumismuodon vaihtuessa. Siinä arjen tilanteita ja hyviä käytäntöjä käydään läpi ja harjoitellaan tukea antavan työntekijän kanssa.
Omassa tai vuokra-asunnossa asumiseen on mahdollista saada tukea esimerkiksi ammatilliselta tukihenkilöltä. Tuen avulla asiakas pitää yllä tai kehittää asumisen taitojaan.
Järjestämme vammaisten ympärivuorokautista asumista ostopalveluna alueen palveluntuottajilta. Joissain yksiköissä henkilökuntaa on paikalla kaikkina vuorokauden aikoina ja joissain muulloin paitsi yöaikaan.
Perhehoito on asumista yksityisessä perheessä perheenjäsenenä. Se tarjoaa kodinomaista ja tarpeenmukaista hoitoa sekä läheisiä ihmissuhteita.
Vaikeavammaisen palveluasumiseen kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät välttämättömät palvelut. Asiakkaalla tulee olla toimiva asunto, jossa asuessaan hänellä on asukkaan oikeudet ja velvollisuudet ja hän saa asumisensa tueksi riittävästi palveluja ja tukea.
Korvaamme vaikeavammaiselle vamman tai sairauden vuoksi välttämättömät ja kohtuuhintaiset vakituiseen asuntoon tehtävät rakennustyöt. Näitä muutostöitä voivat olla esimerkiksi ovien leventäminen ja luiskien rakentaminen.
Sosiaalityöntekijä ja toimintaterapeutti arvioivat yhdessä asiakkaan ja rakentamisen asiantuntijan kanssa muutostöiden tarpeellisuuden sekä toteuttamistavan. Ohje asunnon muutostöiden hakemiseen
Vaikeavammaisen asuntoon kiinteästi asennettavien välineiden, esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteiden, kohtuulliset kustannukset voidaan korvata.
Hae palveluita: Linkki hakemuslomakkeisiin.