Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys on järjestetty seudullisesti Hangon kaupungin, Inkoon kunnan, perusturvakuntayhtymä Karviaisen, Lohjan kaupungin ja Raaseporin kaupungin sekä Siuntion kunnan kesken. Sosiaalipäivystyksen organisoinnista ja hallinnoista vastaa perusturvakuntayhtymä Karviainen

Sosiaalipäivystys vastaa kiireellisten sosiaalipäivystyspalvelujen järjestämisestä ensisijaisesti virka-ajan ulkopuolella sopimuskuntien Hangon, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Raaseporin ja Siuntion sekä Vihdin kunnan asukkaille ja kyseisten kuntien alueella oleskeleville henkilöille.

Sosiaalipäivystyksessä toimii kolme vakinaista sosiaalityöntekijää. Sosiaalipäivystäjien työpisteet sijaitsevat alueen poliisiasemalla (Lohja, Raasepori ja Vihti). Sosiaalipäivystäjät osallistuvat poliisilaitoksilla ala-ikäisten kuulusteluihin sekä poliisilaitoksella esiin tulevaan akuuttiasiakastyöhön. Sosiaalipäivystys toteutetaan sekä aktiivityönä että vapaamuotoisena varallaolona.

Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystys toimii akuuteissa tilanteissa vastuualueena sosiaalihuollon tehtävät. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä muun muassa välitöntä puuttumista vaativissa lastensuojelu- ja lähi- tai perheväkivaltatilanteissa.

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys palvelee arkisin klo 16.00 – 08.00 välillä ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä ympäri vuorokauden.

Asiakasyhteydenotot sosiaalipäivystykseen tehdään hätäkeskuksen kautta p. 112.