Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisilla palveluilla turvataan lapsen hyvinvointi ja tasapainoinen kehitys esimerkiksi silloin, kun lapsi syntyy tai vanhemmille tulee ero. Lapsen syntymään liittyviä palveluja ovat lapsen isyyden ja äitiydentunnustaminen ja selvittäminen. Vanhempien erotessa käydään vanhempien kanssa huoltoon, asumiseen ja tapaamiseen sekä elatukseen liittyvät neuvottelut sekä vahvistetaan sopimukset.

Lisäksi perheoikeudellisiin palveluihin kuuluvat olosuhdeselvitysten tekeminen tuomioistuimille, avioliittolain mukaisten elatussopimusten vahvistaminen puolisoiden välille, adoptioneuvonta ja valvottujen tapaamisten järjestäminen.

 

Ero perheessä sivustoille on koottu tietoa eroon liittyvistä palveluista.

 

Miten lapsen tapaamisoikeus ja vuoroasuminen järjestetään poikkeusoloissa?

Lapsella on oikeus pitää yhteyttä molempiin vanhempiinsa. Tätä oikeutta on vaalittava myös poikkeusoloissa.
Ohjeita vanhemmille THL:n sivuilla: Usein kysytyt kysymykset / Lapset / Miten lapsen tapaamisoikeus ja vuoroasuminen järjestetään poikkeusoloissa?