Perhekeskukset

Perhekeskus tukee lasten kasvua ja kehitystä sekä edistää perheiden hyvinvointia ja terveyttä tarjoten vanhemmille ja lapsille varhaista tukea ja apua. Toiminta on avoin kaikille lapsiperheille.

Perhekeskus Purjeen osoite: Mäntynummenkuja 7 A, 08500 LOHJA.

Aurlahden perhekeskuksen käyntiosoite: Liessaarenkatu 2 L, 08100 LOHJA, postiosoite: Ojamonkatu 36, 08100 LOHJA.

Perhekeskus tukee lasten kasvua ja kehitystä sekä edistää perheiden hyvinvointia ja terveyttä tarjoten vanhemmille ja lapsille varhaista tukea ja apua. Toiminta on avoin kaikille lapsiperheille. Ohjautuminen perhekeskukseen tapahtuu jo raskausaikana ja jatkuu aina nuoren täysi-ikäisyyteen asti. Puoleemme voi kääntyä, jos on tarvetta saada vahvistusta arjen huolenpito- ja kasvatustehtäviin tai arki ei erilaisista elämäntilanteista johtuen suju ja eteen tulevat asiat syövät liiaksi voimavaroja. Perheessä on esim. lapsen kehitykseen liittyvää huolta, uupumusta, sairautta, parisuhde ei toimi, edessä on avioero tai muu elämän kriisi.

Perhekeskus toimii laajasti yhteistyössä muiden tahojen, kuten koulun, nuorisokeskuksen, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun sekä järjestöjen ja seurakunnan kanssa. Yhdessä avointen päiväkotien kanssa perhekeskus tarjoaa perheille ja lapsille avoimen kohtaamispaikan. Lohjan perhekalenterista ja Lohjan lapsiperheet Facebook-sivustolta löydät tietoa perheille suunnatusta toiminnasta. Ryhmätoimintaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Lohjalla toimii kaksi perhekeskusta. Perhekeskusten aulatilat ovat perheiden käytettävissä. Palvelut ovat asiakkaille vapaaehtoisia ja kotipalvelua lukuun ottamatta myös maksuttomia. Työntekijöihin voi olla yhteydessä puhelinaikoina.

Perhekeskus Purjeen palvelut

Aurlahden perhekeskuksen palvelut

 

Mikäli haluat ottaa yhteyttä sähköisesti, halutessasi nimettömästi, voit tehdä sen ”pyydä apua”-napin kautta.

Palvelun kautta voit lähettää minkä tahansa omaan, ystävän, läheisen tai perheenjäsenen tuen tarpeeseen liittyvän kysymyksen sinulle sopivana ajankohtana. Kaikkiin yhteydenottoihin vastataan 1-3 arkipäivän kuluessa.

Palautteet perhekeskusten päällikkö Eija Tommila, p. 044 374 0006 tai eija.tommila(at)lohja.fi

Väestöliiton Perhepulma-chat on avoinna arkipäivisin klo 9.30 – 11.30.

Terveyskylän Koronavirus (COVID-19) ohjeistusta.