Perhekeskukset

Perhekeskus tukee lasten kasvua ja kehitystä sekä edistää perheiden hyvinvointia ja terveyttä tarjoten vanhemmille ja lapsille varhaista tukea ja apua. Toiminta on avoin kaikille lapsiperheille.

Perhekeskus Purjeen osoite: Mäntynummenkuja 7 A, 08500 LOHJA.

Aurlahden perhekeskuksen käyntiosoite: Liessaarenkatu 2 L, 08100 LOHJA, postiosoite: Ojamonkatu 36, 08100 LOHJA.

Perhekeskus tukee lasten kasvua ja kehitystä sekä edistää perheiden hyvinvointia ja terveyttä tarjoten vanhemmille ja lapsille varhaista tukea ja apua. Toiminta on avoin kaikille lapsiperheille. Ohjautuminen perhekeskukseen tapahtuu jo raskausaikana ja jatkuu aina nuoren täysi-ikäisyyteen asti. Puoleemme voi kääntyä, jos on tarvetta saada vahvistusta arjen huolenpito- ja kasvatustehtäviin tai arki ei erilaisista elämäntilanteista johtuen suju ja eteen tulevat asiat syövät liiaksi voimavaroja. Perheessä on esim. lapsen kehitykseen liittyvää huolta, uupumusta, sairautta, parisuhde ei toimi, edessä on avioero tai muu elämän kriisi.

Perhekeskus toimii laajasti yhteistyössä muiden tahojen, kuten koulun, nuorisokeskuksen, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun sekä järjestöjen ja seurakunnan kanssa. Yhdessä avointen päiväkotien kanssa perhekeskus tarjoaa perheille ja lapsille avoimen kohtaamispaikan. Lohjan perhekalenterista ja Lohjan lapsiperheet Facebook-sivustolta löydät tietoa perheille suunnatusta toiminnasta. Ryhmätoimintaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Lohjalla toimii kaksi perhekeskusta. Perhekeskusten aulatilat ovat perheiden käytettävissä. Palvelut ovat asiakkaille vapaaehtoisia ja kotipalvelua lukuun ottamatta myös maksuttomia. Työntekijöihin voi olla yhteydessä puhelinaikoina.

Perhekeskus Purjeen palvelut

Aurlahden perhekeskuksen palvelut

 

Mikäli haluat ottaa yhteyttä sähköisesti, halutessasi nimettömästi, voit tehdä sen ”pyydä apua”-napin kautta.

Palvelun kautta voit lähettää minkä tahansa omaan, ystävän, läheisen tai perheenjäsenen tuen tarpeeseen liittyvän kysymyksen sinulle sopivana ajankohtana. Kaikkiin yhteydenottoihin vastataan 1-3 arkipäivän kuluessa.

Palautteet perhekeskusten päällikkö Eija Tommila, p. 044 374 0006 tai eija.tommila(at)lohja.fi

Ajankohtaista

Nepsy-puhelinneuvontaan voit soittaa neurokirjon kysymyksissä ja pulmatilanteissa. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen sekä työntekijöille. Nepsy-puhelinneuvonnan puhelinaika: ti klo 15-16, p. 044 369 1244. NEPSY-neuvontapuhelimen esite.

Tukea parisuhteeseen saat Parisuhdekeskus Kataja ry:ltä, joka tarjoaa mm. chat- ja puhelinneuvontaa sekä luentoja. Palveluun pääset verkkosivuilta parisuhdekeskus.fi

Väestöliiton Perhepulma-chat on avoinna arkipäivisin klo 9.30 – 11.30.

Terveyskylän Koronavirus (COVID-19) ohjeistusta.

Yhdessä selviydytään -verkkosivusto koronahuolten hallintaan lapsiperheissä -jaettavaksi alueilla Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen Voimaperheet-työryhmä toteutti keväällä 2020 Yhdessä selviydytään -verkkosivuston (https://yhdessaselviydytaan.fi) koronahuolten hallintaan lapsiperheissä. Sivusto on tarkoitettu kaikenikäisten lasten vanhemmille. Sivusto on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi. Englannin-, venäjän- ja japaninkieliset sisällöt avautuvat pian.
Sivuston käyttöön liittyy alku- ja seurantakyselyt, joiden vastauksia käytetään mielenterveyttä ylläpitävien ja psyykkisiä ongelmia ennaltaehkäisevien verkkopalvelujen jatkokehittämisessä. Enemmistö sivuston seurantakyselyyn viime keväänä vastanneista vanhemmista on kokenut Yhdessä selviydytään -sivuston  auttavan itseään ja lastaan koronahuolten hallinnassa.