Terveys­tarkastukset ja lomakkeet

Laajat terveystarkastukset tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokkalaisille. Laajojen terveystarkastusten sisältö käsittelee moninaisesti oppilaan ja perheen elämää. Mukaan tulevat oppilaan, vanhemman ja/tai huoltajan sekä koulun näkökulma. Toimintakykyä mittaavat liikuntatuntien Move!- testit liittyvät 5.- ja 8.-luokkalaisten terveystarkastuksiin.

Koululääkäri tapaa kaikki 8. luokkalaiset osana laajaa terveystarkastusta. Koululääkärin tehtävä on ottaa kantaa nuoren ajoterveyteen ja ammatinvalintaan. Ensimmäistä mopon, mopoauton, mönkijän tai traktorin ajokorttia hakeva voi vakuuttaa ajoterveysedellytysten täyttymisen, jolloin lääkärinlausuntoa ei tarvita. Lääkärinlausunto vaaditaan yhä joidenkin ajoterveyden kannalta merkittävien sairauksien osalta. Lisätietoa tästä saat terveystarkastuksen yhteydessä.

Yläkoulusta oppilas saa mukaansa myös rokotustodistuksen. Rokotustodistus on tarpeen tulevaisuudessa, joten muista pitää se tallessa!

Lisää laajoista terveystarkastuksista (THL)

Muina vuosina tarkistetaan oppilaan kasvu ja ryhti sekä keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista voidaan keskustella myös luokissa terveydenhoitajan pitämillä ryhmätunneilla. Ryhmätuntien aiheina ovat mm. uni, terveellinen ravitsemus, liikunta, kaverit, päihteet ja netti.

Yleisesti terveystarkastuksista (THL)

Laajojen terveystarkastusten esitietolomakkeet

1.-lk:n vanhempien esitietolomake

5.-lk:n oppilaan esitietolomake

5.-lk:n vanhempien esitietolomake

8.-lk:n oppilaan esitietolomake

8.-lk:n vanhempien esitietolomake

Blanketter på svenska

 

Ruudulla täytettävät PDF-lomakkeet avautuvat parhaiten Internet Explorer -selaimella ja maksuttomalla Adobe Acrobat Reader DC PDF-katseluohjelmalla.

Erityisruokavalioiden ilmoittaminen täältä.