Terveys­tarkastukset ja lomakkeet

Laajat terveystarkastukset tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokkalaisille. Laajojen terveystarkastusten sisältö käsittelee moninaisesti oppilaan ja perheen elämää. Mukaan tulevat oppilaan, vanhemman ja/tai huoltajan sekä koulun näkökulma. Toimintakykyä mittaavat liikuntatuntien Move!- testit liittyvät 5.- ja 8.-luokkalaisten terveystarkastuksiin.

Yläkoulun laajassa terveystarkastuksessa 15 vuotta täyttäneille kirjoitetaan nuorison terveystodistus. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi ammatilliseen koulutukseen hakeutuessa, ajo- tai mopokorttia hakiessa sekä työelämässä terveydentilan todistuksena.
Yläkoulusta oppilas saa mukaansa myös rokotustodistuksen. Nuorison terveystodistus ja rokotustodistus ovat tarpeen tulevaisuudessa, joten muista pitää ne tallessa!

Lisää laajoista terveystarkastuksista (THL)

Muina vuosina tarkistetaan oppilaan kasvu ja ryhti sekä keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista voidaan keskustella myös luokissa terveydenhoitajan pitämillä ryhmätunneilla. Ryhmätuntien aiheina ovat mm. uni, terveellinen ravitsemus, liikunta, kaverit, päihteet ja netti.

Yleisesti terveystarkastuksista (THL)

Laajojen terveystarkastusten esitietolomakkeet::

1.-lk:n esitietolomake

5.-lk:n oppilaan esitietolomake

5.-lk:n vanhemman esitietolomake

8.-lk:n oppilaan esitietolomake

8- lk:n vanhempien esitietolomake

Ruudulla täytettävät PDF-lomakkeet avautuvat parhaiten Internet Explorer -selaimella ja maksuttomalla Adobe Acrobat Reader DC PDF-katseluohjelmalla.

Erityisruokavalioiden ilmoittaminen täältä.

Uusi oppilas – Terveystietoja oppilaasta (PDF)