Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Terveys­tarkastukset ja lomakkeet

Kouluterveydenhoitaja

Terveydenhoitajan vastaanotolla tavataan vuosittain terveystapaamisissa. Muissa asioissa voi käydä avovastaanotolla (tarkista oman kouluterveydenhoitajasi avovastaanottoaika koululta).

Koulutapaturmien sattuessa paikalle ensimmäisenä osunut henkilö antaa ensiavun. Mikäli tarvitaan käyntiä lääkärillä saman päivän aikana, jatkohoito järjestyy tarvittaessa Tynninharjulla päivystysvastaanotolla.

Laajat terveystarkastukset tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokkalaisille. Laajojen terveystarkastusten sisältö käsittelee moninaisesti oppilaan ja perheen elämää. Mukaan tulevat oppilaan, vanhemman ja/tai huoltajan sekä koulun näkökulma. Toimintakykyä mittaavat liikuntatuntien Move!- testit liittyvät 5.- ja 8.-luokkalaisten terveystarkastuksiin.

Koululääkäri tapaa kaikki 8. luokkalaiset osana laajaa terveystarkastusta. Koululääkärin tehtävä on ottaa kantaa nuoren ajoterveyteen ja ammatinvalintaan. Ensimmäistä mopon, mopoauton, mönkijän tai traktorin ajokorttia hakeva voi vakuuttaa ajoterveysedellytysten täyttymisen, jolloin lääkärinlausuntoa ei tarvita. Lääkärinlausunto vaaditaan yhä joidenkin ajoterveyden kannalta merkittävien sairauksien osalta. Lisätietoa tästä saat terveystarkastuksen yhteydessä.

Yläkoulusta oppilas saa mukaansa myös rokotustodistuksen. Rokotustodistus on tarpeen tulevaisuudessa, joten muista pitää se tallessa!

Lisää laajoista terveystarkastuksista (THL)

Muina vuosina tarkistetaan oppilaan kasvu ja ryhti sekä keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista voidaan keskustella myös luokissa terveydenhoitajan pitämillä ryhmätunneilla. Ryhmätuntien aiheina ovat mm. uni, terveellinen ravitsemus, liikunta, kaverit, päihteet ja netti.

Kontrollitarkastukset

Lapsen tai nuoren terveydentilassa voi nousta esiin asioita, jotka vaativat seurantaa. Tällaisia ovat esim. lääkityksestä johtuvat kontrollit, kasvukontrollit, kuulo-ja näkökontrollit, ryhtikontrollit. Nämä seurannat eivät lukeudu määräaikaistarkastuksiin. Huoltajien on huolehdittava ajan varaamisesta näihin tarkastuksiin suositeltuna ajankohtana. Ajan voi varata Wilman kautta tai puhelimitse.

 

Yleisesti terveystarkastuksista (THL)

Laajojen terveystarkastusten esitietolomakkeet

1.-lk:n vanhempien esitietolomake

5.-lk:n oppilaan esitietolomake

5.-lk:n vanhempien esitietolomake

8.-lk:n oppilaan esitietolomake

8.-lk:n vanhempien esitietolomake

Blanketter på svenska

 

Erityisruokavalioiden ilmoittaminen täältä.

OIREPÄIVÄKIRJA – Avautuu Microsoft Wordiin