Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Ajankohtaista koulu­terveyden­huollossa

Haastavan henkilöstötilanteen sekä äkillisten poissaolojen vuoksi emme ole valitettavasti saaneet korvaavaa henkilöstöä kaikkiin kouluterveydenhuollon yksiköihin.
Kiireellisissä tapauksissa ota yhteyttä omalle terveysasemalle tai päivystysapuun puh. 116117
Terveystarkastukset
Yksilötapaamisiin kouluterveydenhoitajalle osallistutaan vain terveenä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Mikäli lapsi sairastuu kesken koulupäivän, ja koronavirustartuntaa pidetään mahdollisena, tulee hänet hakea mahdollisimman pian pois koululta. Lapsi opastetaan erilliseen koulun rehtorin määrittämään tilaan odottamaan. Lapsi ei voi ohjautua kouluterveydenhoitajan vastaanotolle arvioitavaksi ja odottamaan.
Tarkastuksiin otetaan vain terveitä oppilaita
 

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon influenssarokotukset vuonna 2022

Kaikkien koulu- ja opiskeluterveydenhuollon oppilaiden influenssarokotukset toteutetaan ajanvarauksella Lohjan Rokotusyksikössä (osoite Nummentie 6, käynti Nummentien puolelta).

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti https://sote.easiointi.fi/fi/web/lohja-te/ ja toissijaisesti puhelimitse omalta terveysasemalta. Puhelimitse tehtävissä yhteydenotoissa takaisinsoitossa voi mennä muutamia arkipäiviä.

Tarkemmat tiedot maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetuista ryhmistä: https://www.lohja.fi/ajankohtaiset/influenssarokotukset-lohjalla-2022/

 

Influensavaccination inom skol- och studerandehälsovården 2022

Influensavaccination av alla elever och studerande inom skol- och studerandehälsovården sker efter tidsbokning på Lojos vaccinationsenhet (adress Nummisvägen 6, ingång från Nummisvägen).

Boka i första hand tid elektroniskt på https://sote.easiointi.fi/fi/web/lohja-te/ och i andra hand per telefon hos din hälsostation. Vid kontakt per telefon kan det ta några arbetsdagar innan vi ringer tillbaka.

Mer detaljerad information om de grupper som är berättigade till gratis influensavaccinering: https://www.lohja.fi/sv/yleinen-sv/influensavaccinationer-i-lojo-2022/

Tietoa influenssasta

 

Päivystysapu p.116 117 palvelee koko HUS-aluetta.

Maksuttomaan numeroon 116 117 soitetaan ennen hakeutumista HUSin päivystyspoliklinikoille. Numerosta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysavun numeroon soitetaan ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista. Terveydenhuollon ammattilaiset tekevät hoidon tarpeen arvion puhelimessa ja ohjaavat soittajan oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon.  Palvelu neuvoo ja ohjaa myös lasten asioissa. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden kaikkina päivinä. Soittaminen on maksutonta.

Kun oma terveysasemasi on auki, saat apua äkillisiin terveysongelmiin ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi oman kuntasi käytäntöjen mukaisesti. Päivystysavun kautta ei voi varata aikoja terveysasemalle.

Kiireettömissä asioissa   ei   tule   soittaa Päivystysavun numeroon, vaan ne hoidetaan omalla terveysasemalla.   Tällaisia   ovat esimerkiksi reseptien uusintapyynnöt tai laboratorio- ja röntgentutkimusten vastaukset ilman oireiden äkillistä pahenemista.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112. Tilanteita, joissa tulee soittaa välittömästi hätänumeroon ovat esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus ja halvausoireet.

Lisätietoa: www.hus.fi/paivystysapu

 

Sisäilmaprosessi

Prosessikuvaus sisäilma 2019

Toimintaohje vanhemmille 2019

OIREPÄIVÄKIRJA avautuu Microsoftin Word –sovelluksessa

Processbeskrivning gällande inomhusluft – för föräldrar 2019