Ajankohtaista koulu­terveyden­huollossa

Toistaiseksi kouluterveydenhuollon tarkastukset jatkuvat osassa kouluista poikkeustilanteesta huolimatta. Niissä kouluissa, joissa tarkastuksia tehdään, terveydenhoitaja on yhteydessä tarkastettavan luokan oppilaisiin ja heidän vanhempiinsa joko puhelimitse tai Wilma-viestillä. Myös huoltaja voi pyytää tarkastusaikaa lapselleen (tarkastukset, rokotukset, kontrollit).
Emme voi seurata Wilma-viestejä tai vastata puheluihin välttämättä päivittäin johtuen muista työtehtävistä, joihin siirrymme poikkeusolojen takia.
Tarkastuksiin otetaan vain terveitä oppilaita!
 
Terveisin Lohjan kouluterveydenhoitajat

 

19.9.2019

Sisäilmaprosessi

Prosessikuvaus sisäilma 2019

Toimintaohje vanhemmille 2019

Processbeskrivning gällande inomhusluft – för föräldrar 2019

 

Päivystysapu 116 117 palvelee koko HUS-aluetta 1.1.2019 alkaen

Vuoden 2019 alusta Päivystysapu-puhelinpalvelun toiminta laajenee koko HUS-alueelle. Maksuttomaan numeroon 116 117 soitetaan ennen hakeutumista HUSin päivystyspoliklinikoille. Numerosta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysavun numeroon soitetaan ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista. Terveydenhuollon ammattilaiset tekevät hoidon tarpeen arvion puhelimessa ja ohjaavat soittajan oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon.  Palvelu neuvoo ja ohjaa myös lasten asioissa. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden kaikkina päivinä. Soittaminen on maksutonta.

Kun oma terveysasemasi on auki, saat apua äkillisiin terveysongelmiin ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi oman kuntasi käytäntöjen mukaisesti. Päivystysavun kautta ei voi varata aikoja terveysasemalle.

Kiireettömissä asioissa   ei   tule   soittaa Päivystysavun numeroon, vaan ne hoidetaan omalla terveysasemalla.   Tällaisia   ovat esimerkiksi reseptien uusintapyynnöt tai laboratorio- ja röntgentutkimusten vastaukset ilman oireiden äkillistä pahenemista.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112. Tilanteita, joissa tulee soittaa välittömästi hätänumeroon ovat esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus ja halvausoireet.

Lisätietoa: www.hus.fi/paivystysapu

 

 

                               

 

 

 

Tietoa influenssasta