Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kouluterveyden­huolto

Kouluterveydenhuolto painottuu ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon. Kouluterveydenhuolto tukee oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä toimimalla yhteistyössä oppilashuollon muun henkilöstön ja perheen kanssa. Terveydenhoitaja tekee terveydenedistämistyötä koko kouluyhteisön hyväksi.

Terveydenhoitaja tapaa jokaisen oppilaan vuosittain terveystarkastuksessa.
Oppilaan terveyteen, kasvuun ja kehitykseen sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista keskustellaan tarkastuksissa. Ilman ajanvarausta voi käydä keskustelemassa mieltä askarruttavista asioista avovastaanotolla. Avovastaanoton ajankohdan voit kysyä omalta kouluterveydenhoitajaltasi. Kouluterveydenhuolto painottuu ennaltaehkäisevään toimintaan. Sairaudenhoitoon liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla. Terveydenhoitaja voi antaa paikalla ollessaan myös tapaturmien osalta ensiavun ja siihen liittyvän ohjauksen.

Laajat terveystarkastukset tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokilla. Muina vuosina vastaanotolla tarkastetaan pituus, paino ja ryhti. Samalla tarkastuksissa jutellaan ajankohtaisista terveyteen liittyvistä aiheista.

Kouluilla influenssarokotuksia voi kysellä marras- joulukuussa omalta terveydenhoitajalta.

 

Kouluterveydenhuoltoa koskevissa asioissa voi lähettää palautepostia tai ottaa yhteyttä:
osastonhoitaja Anita Lindevall
Puh. 044 374 2355  Sähköposti: anita.lindevall(a)lohja.fi

Lapsiperheiden kotipalvelu ja ehkäisevä perhetyö