Ajankohtaista

Leikki-ikäisten tarkastukset

Koronatilanteen heikkenemisen vuoksi joudumme valitettavasti leikki-ikäisten tarkastuksia osin lykkäämään ja/tai siirtämään eteenpäin. Mikäli saat tiedon jo varatun aikasi peruuntumisesta tai olet aikeissa varata leikki-ikäiselle lapsellesi neuvolatarkastusaikaa, suosittelemme varausta helmi-maaliskuun vaihteeseen.

Neuvolassa asiointi

Koronatilanteen vuoksi toivomme asiointia neuvolassa toistaiseksi mahdollisimman pienellä henkilömäärällä. Vain yksi huoltaja lapsen mukana neuvolaan.

Koronarokotus 5-11-vuotiaille

Kaikille 5-11 –vuotiaillevain ajanvarauksellaluethan tarkasti alta ajanvarausohjeet!

 • Rokotettavan tulee olla täyttänyt 5 vuotta rokotettaessa.
 • Lapsen saattajan tulee tuoda täytetty ja allekirjoitettu Huoltajan suostumus (PDF) -lomake mukana rokottajalle. Huoltajan suostumus-lomake tulee olla allekirjoitettu molempien huoltajien osalta.
 • Eri ikäiset 5-11 –vuotiaat sisarukset voidaan rokottaa huoltajan valinnan mukaan samanaikaisesti joko neuvolassa tai Tennarissa. Varaa molemmille oma aika.
 • Lisätietoa: 5—11-vuotiaiden lasten koronarokotukset – THL

5 – 6 -vuotiaiden rokotukset neuvoloissa, ajanvaraukset puhelimitse 3.1.2022 alkaen.

 • Aurlahden neuvola, p. 044 369 2231, ma–pe kello 12-13.
  • Rokotuspäivät keskiviikkona 2.3 ja keskiviikkona 9.3.
 • Mäntynummen neuvola, p. 044 374 2731, ma–pe kello 12-13.
  • Rokotuspäivät torstaina 24.2. klo 10-17 ja keskiviikkona 2.3. klo 10-17
 • Virkkalan neuvola, p. 044- 374 2520, ma- pe klo 12-13.
  • Rokotuspäivät keskiviikkona 2.3 klo 9-16 ja torstaina 3.3 klo 9-11

7 – 11 -vuotiaiden rokotukset Tennarissa, ajanvaraukset sähköisesti koronarokotusaika.fi

 

Poikkeusajan vuoksi mahdollisia muutoksia neuvoloiden toiminnassa

01.04.2021

Koronapandemian ja siihen liittyvien väestön koronarokotusten toteuttamisen vuoksi neuvoloiden terveydenhoitajien resurssit saattavat ajoittain olla vähäisemmät kuin normaalioloissa. Työntekijöiden poissaolojen ja koronatyön haasteiden vuoksi kiireettömiä käynti- ja/tai tarkastusaikoja saatetaan joutua siirtämään myöhempään ajankohtaan. Pop-up neuvotoiminta joudutaan myös toistaiseksi tauottamaan koronatyön turvaamiseksi.

Pahoittelemme poikkeustilanteesta johtuvia muutoksia neuvolatoiminnassa.

 

Influenssarokotukset neuvoloissa

11.10.2021

Kausi-influenssarokotuksia tarjotaan viikosta 43 eli 25.10 alkaen:

 • raskaana oleville ja heidän puolisoilleen
 • alle 6kk ikäisten lasten vanhemmille
 • 6kk – 6v ikäisille lapsille

Yli 2- vuotiaat saavat rokotteen nenäsumutteena. Influenssarokotukset toteutetaan tänä vuonna ajanvarauksella . Rokotteen saa myös normaalien neuvolakäyntien yhteydessä ja avoneuvolasta. Kysy lisää ja varaa aika omalta terveydenhoitajaltasi, yhteystiedot karttapalvelu

Toiminta neuvolassa syksyllä 2021

11.10.2021

Mikäli lapsesi tarkastus on jäänyt väliin, otathan yhteyttä perheen omaan terveydenhoitajaan ajan varaamiseksi. Voit tarkistaa terveydenhoitajan ja puhelinnumeron tästä karttapalvelu

Suositeltavaa on, että neuvolaan saavutaan mahdollisimman pienellä kokoonpanolla. Molemmat vanhemmat ovat kuitenkin tervetulleita käynneille normaaliin tapaan. Neuvolatyöntekijöillä on käytössä suu-nenäsuojaimet. Kerrothan leikki-ikäiselle lapsellesi etukäteen, että tutuilla työntekijöillä on nyt suojaimet käytössä tartuntariskin vähentämiseksi. Pyydämme myös aikuisia asiakkaitamme pukemaan kasvoilleen suu-nenäsuojaimen heti sisään tullessa. Maskeja ja käsidesiä löytyy sisäänkäynnin lähettyviltä.

Ethän tule sairaana neuvolaan! Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, ota yhteyttä puhelimitse. Ajan voit peruuttaa tai jättää yhteydenottopyynnön myös sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi. Älä liitä postiisi sosiaaliturvatunnusta, yhteys ei ole suojattu.

 

Web-ajanvaraus eAsioinnin kautta Aurlahden neuvolan asiakkaille on tällä hetkellä korona-tilanteen vuoksi pois käytöstä

 

 

.