Ajankohtaista

 

Poikkeusajan toiminta neuvoloissa

Neuvolat supistavat toimintaansa 18.3. alkaen tällä tietoa toukokuun loppuun saakka. Hoidamme raskaana olevat ja lapset puolentoista vuoden ikään saakka. Leikki-ikäisten tarkastukset siirtyvät myöhemmin tehtäväksi, mutta varhaiskasvatuksen kanssa käytävä keskustelu ikäkausitarkastuksiin liittyen on hyvä toteuttaa, jos lapsi on varhaiskasvatuksessa, valmis yhteistyölomake toimitetaan neuvolaan.

Neuvolalääkäri toteutuu alle vuoden ikäisten lasten osalta, puolitoistavuotiaat tulevat terveydenhoitajan vastaanotolle rokotusten takia. Nelivuotiaiden lasten lääkäritarkastukset siirtyvät myöhemmin tehtäväksi.

Avoneuvolatoiminta on suljettu. Kasvukontrollit ja rokotukset hoidetaan ajanvarauksella.

Neuvolatoiminta keskitetään viimeistään viikosta 14 alkaen Aurlahden (Liessaarenkatu 2 L) ja Nummen (Kaarlentie 2) neuvoloihin, mahdollisuuksien mukaan jo viikon 13 lopulla. Varauksen tehneille soitamme ja varmistamme paikkamuutoksen. Viikoille 13-15 varatut neuvolalääkäripäivät toteutuvat poikkeuksellisesti omissa neuvoloissa, sen jälkeen keskitetysti Aurlahden ja Nummen neuvoloissa.

Keskitettyyn palveluun siirtyessä 26.3.2020 alkaen käytämme yhtä puhelinnumeroa, joka on 044-3742603. Puhelinaikamme on arkisin klo 8-11 ja 12-14.

Suositeltavaa on että neuvolaan saavutaan nyt mahdollisimman pienellä kokoonpanolla. Tarkastukseen tuleva lapsi yhden vanhemman seurassa, muun perheen jäädessä kotiin.

Sairaana ei saa tulla neuvolaan. Ajan voit peruuttaa tai jättää yhteydenottopyynnön myös sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi. Älä liitä postiisi sosiaaliturvatunnusta, yhteys ei ole suojattu.

 

Influenssarokotukset neuvoloissa talvi 2019-2020

Ilmaiset kausi-influenssarokotteet.  2-6-vuotiaille lapsille tarjotaan rokote nenäsumutemuodossa, muille ikäryhmille entiseen tapaan injektiomuotoinen rokote 6 kuukauden iästä eteenpäin. Lisätietoja saat terveydenhoitajaltasi.
Rokotteita saatavilla avoneuvoloissa ja normaalien neuvolakäyntien yhteydessä.

 

Puutiaisaivokuumerokotussarjan kolmas rokoteannos annetaan 9-12 kk kuluttua toisesta annoksesta.

3-5 – vuotiaita lapsia perheenjäsenineen rokotetaan Aurlahden neuvolassa, Liessaarenkatu 2. Neuvola sijaitsee Keskustan terveysaseman yhteydessä. Näin löydät Aurlahden neuvolaan. Tarkista asuinalueesi mukaan katulistalta oikeutesi maksuttomaan rokotukseen täältä

Kolmas rokoteannos annetaan 9-12 kk kuluttua toisesta annoksesta. Rokotteen voi saada avoneuvolasta tai neuvolakäynnin yhteydessä. Katso asiasta lisää ja alue tarkemmin linkistä. Puutiaiskuumerokote

Osa Lohjanjärvestä on puutiaisaivokuumeen riskialuetta
Maksuttomaan kolmen rokotteen perusrokotussarjaan ovat oikeutettuja riskialueella vakituisesti asuvat kolme (3) vuotta täyttäneet. Lisäksi maksuttoman rokotteen saavat ne vakituiset kesäasukkaat, joilla on alueella oma mökki ja jotka asuvat vakituisesti ja säännöllisesti mökillä yli neljä viikkoa kesäkaudella.  

 

Web-ajanvaraus eAsioinnin kautta Aurlahden neuvolan asiakkaille

Ensimmäisessä vaiheessa web-ajanvarauksella aikoja voivat varata vain Aurlahden neuvolan asiakkaat. Jatkossa palvelu laajenee myös muille neuvola-alueille.

Neuvolakäynnin yhteydessä potilasjärjestelmään tehdyn lapsen puolesta asioinnin valtuutuksen ja sähköisen asioinnin luvan päivityksen jälkeen voi eAsioinnin kautta varata lastenneuvola-ajan lapselle, lapsen nimellä 1-, 2-, 3-, 5- tai 6-vuotistarkastukseen. Nettiajanvarauksen kautta aikaa ei voi varata 1,5 v eikä 4 v tarkastukseen. Ellet tiedä, kuka lapsesi neuvolaterveydenhoitaja on, soita neuvolaan puhelinaikoina arkisin klo 12-13 tai lähetä yhteydenottopyyntö sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi – osoitteeseen. Katso tarkemmin Web-ajanvaraus-osiosta.

 

Päivystysapu 116 117 otettu käyttöön Lohjalla 2.01.2019

Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Lisätietoa

 

26.6.2018 Käyttöömme on tullut karttapalvelu,

josta voit hakea kotiosoitteesi perusteella oikeaa neuvolaa ja terveydenhoitajaa. Klikkaamalla palveluun vievää osoitetta avautuu tyhjä sivu ja tila, johon voit kirjoittaa osoitteesi. Osoite vahvistetaan vielä yhdellä klikkauksella, jolloin palvelu näyttää alueesi terveyskeskuksen ja neuvolan yhteystiedot. Klikkaa tästä

.