Ajankohtaista

Kesätoiminta neuvolassa

Kevään poikkeusoloista sekä kesäajan keskitetystä toiminnasta johtuen teemme leikki-ikäisten tarkastuksia yksilöllisen tarpeen mukaan. Raskaana olevat ja lapset puolentoista vuoden ikään saakka hoidamme tavalliseen tapaan. Sähköinen ajanvaraus ja avoneuvolatoiminta ovat kesäkeskityksen ajan tauolla.

Suositeltavaa on että neuvolaan saavutaan edelleen mahdollisimman pienellä kokoonpanolla. Tarkastukseen tuleva lapsi yhden vanhemman seurassa, muun perheen jäädessä kotiin. Ethän tule sairaana neuvolaan.

Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, ota yhteyttä puhelinpalveluumme ennen neuvolaan tuloasi – pohditaan yhdessä, miten neuvolapalvelu kohdallasi järjestetään tartuntamahdollisuuksien minimoimiseksi. Ajan voit peruuttaa tai jättää yhteydenottopyynnön myös sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi. Älä liitä postiisi sosiaaliturvatunnusta, yhteys ei ole suojattu.

Keskitetty puhelinpalvelumme palvelee koko kesän arkisin numerossa 044-3742603 klo 8-11 ja klo 12-14

Neuvolat:

♥  Aulahden neuvola toimii päivystävänä neuvolana 13.7-9.8.2020

♥  Nummen neuvola on avoinna koko kesän

♥  Karjalohjan- ja Sammatin neuvolat ovat kiinni 31.8.2020 saakka. Neuvolapalvelut Aurlahden ja Nummen neuvoloissa

♥  Mäntynummen neuvola suljettu 9.8.2020 saakka. Neuvolapalvelut Aurlahden neuvolassa. Yksittäisiä päiviä Mäntynummen neuvolassa 9.7 saakka

♥  Virkkalan neuvola suljettu 9.8.2020 saakka. Neuvolapalvelut Aurlahden neuvolassa. Yksittäisiä päiviä Virkkalan neuvolassa 9.7 saakka.

 

Puutiaisaivokuumerokotussarjan kolmas rokoteannos annetaan 9-12 kk kuluttua toisesta annoksesta.

3-5 – vuotiaita lapsia perheenjäsenineen rokotetaan Aurlahden neuvolassa, Liessaarenkatu 2. Neuvola sijaitsee Keskustan terveysaseman yhteydessä. Näin löydät Aurlahden neuvolaan. Tarkista asuinalueesi mukaan katulistalta oikeutesi maksuttomaan rokotukseen täältä

Kolmas rokoteannos annetaan 9-12 kk kuluttua toisesta annoksesta. Rokotteen voi saada avoneuvolasta tai neuvolakäynnin yhteydessä. Katso asiasta lisää ja alue tarkemmin linkistä. Puutiaiskuumerokote

Osa Lohjanjärvestä on puutiaisaivokuumeen riskialuetta
Maksuttomaan kolmen rokotteen perusrokotussarjaan ovat oikeutettuja riskialueella vakituisesti asuvat kolme (3) vuotta täyttäneet. Lisäksi maksuttoman rokotteen saavat ne vakituiset kesäasukkaat, joilla on alueella oma mökki ja jotka asuvat vakituisesti ja säännöllisesti mökillä yli neljä viikkoa kesäkaudella.  

 

Web-ajanvaraus eAsioinnin kautta Aurlahden neuvolan asiakkaille

Ensimmäisessä vaiheessa web-ajanvarauksella aikoja voivat varata vain Aurlahden neuvolan asiakkaat. Jatkossa palvelu laajenee myös muille neuvola-alueille.

Neuvolakäynnin yhteydessä potilasjärjestelmään tehdyn lapsen puolesta asioinnin valtuutuksen ja sähköisen asioinnin luvan päivityksen jälkeen voi eAsioinnin kautta varata lastenneuvola-ajan lapselle, lapsen nimellä 1-, 2-, 3-, 5- tai 6-vuotistarkastukseen. Nettiajanvarauksen kautta aikaa ei voi varata 1,5 v eikä 4 v tarkastukseen. Ellet tiedä, kuka lapsesi neuvolaterveydenhoitaja on, soita neuvolaan puhelinaikoina arkisin klo 12-13 tai lähetä yhteydenottopyyntö sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi – osoitteeseen. Katso tarkemmin Web-ajanvaraus-osiosta.

 

Päivystysapu 116 117 otettu käyttöön Lohjalla 2.01.2019

Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Lisätietoa

 

26.6.2018 Käyttöömme on tullut karttapalvelu,

josta voit hakea kotiosoitteesi perusteella oikeaa neuvolaa ja terveydenhoitajaa. Klikkaamalla palveluun vievää osoitetta avautuu tyhjä sivu ja tila, johon voit kirjoittaa osoitteesi. Osoite vahvistetaan vielä yhdellä klikkauksella, jolloin palvelu näyttää alueesi terveyskeskuksen ja neuvolan yhteystiedot. Klikkaa tästä

.