Ajankohtaista

Kesä 2021 neuvoloissa

Kesällä 2021 neuvolat palvelevat asiakkaitaan seuraavasti:

 • Aulahden neuvola                           avoinna koko kesän
 • Nummen neuvola                           avoinna koko kesän
 • Virkkalan neuvola                            suljettu 19-25.7, muutoin avoinna
 • Mäntynummen neuvola                avoinna koko kesän
 • Nuorten neuvonta                           avoinna koko kesän
 • Sammatti-Karjalohja neuvola       suljettu 5.7-1.8, jolloin neuvolapalvelut Nummen neuvolassa
 • Avoneuvolat ovat suljettuina 21.6-15.8.2021 välisen ajan.

Lomien aikana on puhelut käännetty toisen terveydenhoitajan numeroon, jolloin numeroon lähetetyt tekstiviestit eivät käänny tai välity.

Pandemiasta johtuvien toiminnan supistusten vuoksi tarkastuksia on jäänyt tekemättä keväästä 2020 alkaen. Kesällä 2021 pyrimme palvelemaan asiakkaitamme hieman laajemmin kuin aikaisempina kesinä. Vuosilomien vuoksi joudumme kuitenkin siirtämään osan leikki-ikäisten tarkastuksista syksyyn. Tänäkin kesänä raskaana olevat ja vauvat ovat etusijalla, mutta otamme osittain myös leikki-ikäisiä terveydenhoitajan tarkastuksiin. Lasten määräaikaistarkastuksien kiireellisyyttä arvioidaan kesän aikana perhekohtaisista tarpeista lähtien. Osa siirtyy vuosilomien vuoksi syksyyn.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme hyvää ja aurinkoista kesää!

 

Poikkeusajan vuoksi mahdollisia muutoksia neuvoloiden toiminnassa

01.04.2021

Koronapandemian ja siihen liittyvien väestön koronarokotusten toteuttamisen vuoksi neuvoloiden terveydenhoitajien resurssit saattavat ajoittain olla vähäisemmät kuin normaalioloissa. Työntekijöiden poissaolojen ja koronatyön haasteiden vuoksi kiireettömiä käynti- ja/tai tarkastusaikoja saatetaan joutua siirtämään myöhempään ajankohtaan. Pop-up neuvotoiminta joudutaan myös toistaiseksi tauottamaan koronatyön turvaamiseksi.

Pahoittelemme poikkeustilanteesta johtuvia muutoksia neuvolatoiminnassa.

 

Influenssarokotukset neuvoloissa

27.11.2020

Kausi-influenssarokotuksia tarjotaan tällä hetkellä:

 • raskaana oleville ja heidän puolisoilleen
 • alle 6kk ikäisten lasten vanhemmille
 • 6-23 kk ikäisille lapsille yksi annos rokotetta
 • 24 kk- 6 v ikäisille lapsille

Yli 2- vuotiaat saavat rokotteen nenäsumutteena. Influenssarokotukset toteutetaan tänä vuonna ajanvarauksella koronatilanteesta johtuen. Rokotteen saa myös normaalien neuvolakäyntien yhteydessä. Kysy lisää ja varaa aika omalta terveydenhoitajaltasi, yhteystiedot karttapalvelu

Toiminta neuvolassa syksyllä 2020

1.10.2020

Kevään poikkeusoloista sekä kesäajan keskitetystä toiminnasta johtuen osaa leikki-ikäisten tarkastuksista ei ole pystytty toteuttamaan. Pyrimme syksyn aikana tarjoamaan keväällä ja kesällä 2020 syntymäpäiviään viettäneille lapsille ikäkausitarkastuksen.
Mikäli lapsesi tarkastus on jäänyt väliin, otathan yhteyttä perheen omaan terveydenhoitajaan ajan varaamiseksi. Voit tarkistaa terveydenhoitajan ja puhelinnumeron tästä karttapalvelu

Suositeltavaa on, että neuvolaan saavutaan mahdollisimman pienellä kokoonpanolla. Molemmat vanhemmat ovat kuitenkin tervetulleita käynneille normaaliin tapaan.

Neuvolatyöntekijöillä on käytössä suu-nenäsuojaimet. Kerrothan leikki-ikäiselle lapsellesi etukäteen, että tutuilla työntekijöillä on nyt suojaimet käytössä tartuntariskin vähentämiseksi. Pyydämme myös aikuisia asiakkaitamme pukemaan kasvoilleen suu-nenäsuojaimen heti sisään tullessa.
Maskeja ja käsidesiä löytyy sisäänkäynnin lähettyviltä.

Ethän tule sairaana neuvolaan! Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, ota yhteyttä puhelimitse. Ajan voit peruuttaa tai jättää yhteydenottopyynnön myös sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi. Älä liitä postiisi sosiaaliturvatunnusta, yhteys ei ole suojattu.

 

Web-ajanvaraus eAsioinnin kautta Aurlahden neuvolan asiakkaille on tällä hetkellä korona-tilanteen vuoksi pois käytöstä

 

 

.