Ajankohtaista

 

Puutiaisaivokuumerokotukset jatkuvat 24-25.4

Puutiaisaivokuumerokotusten joukkorokotuspäivien takia neuvolamme ovat suljettuina 24.–25.4. Avoneuvolatoimintaa ei myöskään kyseisinä päivinä neuvoloissa ole. Puhelimitse voit ottaa yhteyttä rokotuspäivinä klo 12-16 numeroon 044 374 2732 tai jättää yhteydenottopyynnön ilman henkilötunnusta sähköpostitse neuvolat.lohja(a)lohja.fi.

3-5 – vuotiaita lapsia perheenjäsenineen rokotetaan Aurlahden neuvolassa, Liessaarenkatu 2. Neuvola sijaitsee Keskustan terveysaseman yhteydessä. Näin löydät Aurlahden neuvolaan. Tarkista asuinalueesi mukaan katulistalta oikeutesi maksuttomaan rokotukseen jo ennen rokotuspaikalle lähtemistä täältä

Osa Lohjanjärvestä on puutiaisaivokuumeen riskialuetta

Lohjalla aloitetaan joukkorokotukset puutiaisaivokuumetta vastaan. Maksuttomaan kolmen rokotteen perusrokotussarjaan ovat oikeutettuja riskialueella vakituisesti asuvat kolme (3) vuotta täyttäneet. Lisäksi maksuttoman rokotteen saavat ne vakituiset kesäasukkaat, joilla on alueella oma mökki ja jotka asuvat vakituisesti ja säännöllisesti mökillä yli neljä viikkoa kesäkaudella.

Rokotusajat Keskustan terveysasemalla (Ojamonkatu 36)

Keskiviikkona 24.4.2019 kello 10:00 – 20:00                (Sukunimen alkukirjain A-L)

Torstaina 25.4.2019 kello 10:00 – 20:00                       (Sukunimen alkukirjain M-Ö)

Perheet, joissa on 3–5 -vuotiaita lapsia, rokotetaan Aurlahden perhekeskuksessa (Keskustan ta:n kiinteistö, käyntiosoite Liessaarenkatu 2), ajat samat.

Huhtikuun rokotuspäivät ovat tarkoitettu ensisijaisesti sarjan toista rokotetta varten. Huhtikuun joukkorokotukseen voi kuitenkin tulla pistättämään myös sarjan ensimmäisen rokotteen, jos maaliskuun päivät ovat olleet epäsopivat. Kolmannen rokotteen aika ilmoitetaan myöhemmin. Katso asiasta lisää ja alue tarkemmin linkistä:  Puutiaiskuumerokote

 

Päivystysapu 116 117 otettu käyttöön Lohjalla 2.01.2019
Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Lisätietoa

Kausi-influenssarokotukset
Influenssarokotus on saatavilla neuvoloissa pääasiassa normaalien vastaanottokäyntien yhteydessä.

Saadakseen hyvän suojan influenssaa vastaan alle 9-vuotiaan lapsen tulee saada kaksi rokoteannosta kuukauden välein, mikäli hän saa rokotteen nyt ensimmäistä kertaa. Jatkossa lapsi tarvitsee vain yhden rokotteen syyskaudella. Koko perhe saa halutessaan ilmaisen influenssarokotuksen.

13.11.2018 alkaen avoneuvola Virkkalan neuvolassa tiistaisin klo 10.00-11.00. Avoneuvola on lyhyen asian hoitamiseen tarkoitettu avoin vastaanotto, jolloin voit tulla mittauttamaan verenpaineesi, kuunteluttamaan sikiön sydänäänet, lapsen kasvukontrolliin tai rokotuskäynnille. Tule odottamaan vuoroasi neuvolan odotustilaan.

26.6.2018 Käyttöömme on tullut karttapalvelu, josta voit hakea kotiosoitteesi perusteella oikeaa neuvolaa ja terveydenhoitajaa. Klikkaamalla palveluun vievää osoitetta avautuu tyhjä sivu ja tila, johon voit kirjoittaa osoitteesi. Osoite vahvistetaan vielä yhdellä klikkauksella, jolloin palvelu näyttää alueesi terveyskeskuksen ja neuvolan yhteystiedot. Klikkaa tästä

14.5.2018 Keskustan neuvolan toiminta yhdistyy Aurlahden neuvolaan
Keskustan neuvolan toiminta Lohjantähdessä siirtyy Aurlahden neuvolaan Keskustan terveysaseman yhteyteen (Liessaarenkatu 2) 14.5.2018 alkaen.

Perhekeskuksen toiminta Lohjantähdessä on päättynyt 18.5.2018 ja toiminta käynnistyy Mäntynummen entisen terveysaseman tiloissa 24.5.2018.


12.9.2017 Vesirokkorokotukset ovat alkaneet neuvoloissa. Rokote tarjotaan ikäkausitarkastusten yhteydessä 1.5 -vuotiaista eteenpäin, mikäli lapsi ei ole sairastanut vesirokkoa. Lisätietoa