Ajankohtaista

Kausi-influenssarokotukset 2018

Ilman ajanvarausta influenssarokotus raskaana oleville, lapsille ja heidän perheenjäsenilleen. Muutoin influenssarokotus on saatavilla pääasiassa normaalien vastaanottokäyntien yhteydessä.

Aurlahden neuvola (Keskustan terveysasema, Liessaarenkatu 2)

I rokote        maanantai 5.11. klo 14 – 16               maanantai 19.11. klo 8 – 9.30 

II rokote       maanantai 3.12. klo 14 – 16               maanantai 17.12. klo 8 – 9.30

Saadakseen hyvän suojan influenssaa vastaan alle 9-vuotiaan lapsen tulee saada kaksi rokoteannosta kuukauden välein, mikäli hän saa rokotteen nyt ensimmäistä kertaa. Jatkossa lapsi tarvitsee vain yhden rokotteen syyskaudella. Koko perhe saa halutessaan ilmaisen influenssarokotuksen. 2 – 6 vuoden ikäisille lapsille tarjotaan rokote vaihtoehtoisesti nenäsumutemuodossa.

Karjalohjan, Sammatin ja Nummen neuvolassa neuvola-asiakkaat saavat rokotteen ajanvarauksella sopien.

13.11.2018 alkaen avoneuvola Virkkalan neuvolassa tiistaisin klo 10.00-11.00. Avoneuvola on lyhyen asian hoitamiseen tarkoitettu avoin vastaanotto, jolloin voit tulla mittauttamaan verenpaineesi, kuunteluttamaan sikiön sydänäänet, lapsen kasvukontrolliin tai rokotuskäynnille. Tule odottamaan vuoroasi neuvolan odotustilaan.

21.9.2018 neuvolat ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimipisteet ovat suljettuina työntekijöiden kehittämispäivän takia. Ole kiireellisissä asioissa yhteydessä päivystykseen. Palvelemme jälleen 24.9.2018. Yhteydenottopyynnön voit jättää sähköisesti ilman sosiaaliturvatunnuksia sähköpostiosoitteella neuvolat.lohja(a)lohja.fi.

Vielä syksyn ajan voit kysyä neuvolastasi mahdollisuudesta päästä mukaan vyöhyketerapian hyötyjä koliikin hoidossa selvittävään pilottitutkimukseen. Jos vauvasi on kovin itkuinen, ota asia puheeksi neuvolassa ja kysy lisää!

6.8.2018 alkaen neuvolapalvelut hoidetaan jälleen omissa neuvoloissa. Lomien vielä jatkuessa puhelinpalvelussamme voi olla ruuhkaa. Pyrimme hoitamaan puhelinpalvelua silti mahdollisimman hyvin. Voitte lähettää yhteydenottopyynnön myös sähköpostitse osoitteella neuvolat.lohja(a)lohja.fi. Ethän käytä sähköpostissa henkilötunnuksia, yhteys ei ole suojattu. Meillä on myös työntekijävaihdoksia ja perehdytyksen takia oma terveydenhoitajasi voi olla määräajan pois omasta varsinaisesta sijoituspaikastaan.

26.6.2018 Käyttöömme on tullut karttapalvelu, josta voit hakea kotiosoitteesi perusteella oikeaa neuvolaa ja terveydenhoitajaa. Klikkaamalla palveluun vievää osoitetta avautuu tyhjä sivu ja tila, johon voit kirjoittaa osoitteesi. Osoite vahvistetaan vielä yhdellä klikkauksella, jolloin palvelu näyttää alueesi terveyskeskuksen ja neuvolan yhteystiedot. Klikkaa tästä

18.5.2018 Ojamon alueella Vappulan suuntaan asuva neuvola-asiakkaamme: Aurlahden neuvolasta vähenee yksi terveydenhoitajatoimi, minkä myötä kyseisen alueen asiakkaille osoitetaan uusi terveydenhoitaja joko Virkkalan tai Aurlahden neuvolasta, kun otat yhteyttä neuvolaan. Lempolan alueen asiakkaat hoidamme Mäntynummen neuvolassa jatkossa. Puhelinliikenteemme voi olla väliaikaisesti tavallista ruuhkaisempaa, koska kyseisen alueen puhelinnumero poistuu toistaiseksi käytöstä. Ota yhteyttä muihin Aurlahden alueen terveydenhoitajiin tai Virkkalan neuvolaan.

14.5.2018 Keskustan neuvolan toiminta yhdistyy Aurlahden neuvolaan

Keskustan neuvolan toiminta Lohjantähdessä siirtyy Aurlahden neuvolaan Keskustan terveysaseman yhteyteen (Liessaarenkatu 2) 14.5.2018 alkaen.

Perhekeskuksen toiminta Lohjantähdessä on päättynyt 18.5.2018 ja toiminta käynnistyy Mäntynummen entisen terveysaseman tiloissa 24.5.2018.


12.9.2017 Vesirokkorokotukset ovat alkaneet neuvoloissa. Rokote tarjotaan ikäkausitarkastusten yhteydessä 1.5 -vuotiaista eteenpäin, mikäli lapsi ei ole sairastanut vesirokkoa. Lisätietoa