Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Aikuisten toimintaterapia

Toimintaterapian avulla asiakasta tuetaan ylläpitämään ja parantamaan toimintakykyään sekä edistämään kehitystään niin, että hän pystyy mahdollisimman omatoimiseen elämään. Tavoitteena on, että toimintakyvyn rajoituksista huolimatta asiakas pystyy huolehtimaan itsestään omassa ympäristössään.

Toimintaterapeutti arvioi päivittäisiä toimintoja, kuten pukeutumista ja ruokailua sekä asunnonmuutostyötarvetta.
Samalla kartoitetaan apuvälineiden tarve ja opetetaan niiden käyttö.

Asiakkaan kanssa etsitään sellaisia toimintatapoja, joiden avulla hän pystyy hyödyntämään voimavarojaan ikääntymisestään, vammastaan tai sairaudestaan huolimatta. Asiakkaan toimintakykyä ja toimintaterapian tarvetta arvioidaan haastattelemalla ja eri toimintamuotojen avulla.

Arviointi tapahtuu vastaanotolla, vuodeosastoilla tai asiakkaan omassa lähiympäristössä. Aikuiset voivat varata ajan toimintaterapiaan ilman lähetettä.

Ajanvaraus

Soittoaika ma ja ke klo 15 – 16, puh. 044 374 2388. Vastaanotto vain ajanvarauksella.

Asiakasmaksut

  • Toimintaterapiakäynti 11,60 euroa
  • Alle 18-vuotiaille käynnit ovat maksuttomia.
  • Toimintaterapian vastaanoton asiakasmaksu kerryttää maksukattoa
  • Peruuta aika, jos et pääse vastaanotolle! 18 v. täyttäneiltä peritään 51,50 euroa käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta.

Toimipaikka

Keskustan terveysasema, Ojamonkatu 36, 08100 Lohja