Lasten ja nuorten fysioterapia

Fysioterapiaan ohjaudutaan esimerkiksi neuvolan tai koulun terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä. Vanhemmat voivat halutessaan varata ajan myös suoraan ilman lähetettä.

Yleisimmät syyt hakeutua fysioterapiaan ovat ryhtiongelmat ja tuki- liikuntaelinvaivat. Käynnit ovat seurantatyyppisiä ja kotiharjoitteluun perustuvia.

Vauvaikäisen lapsen motorisen kehityksen viiveet ja poikkeavuudet on tärkeää huomata mahdollisimman varhain, jotta lapsi saa mahdollisimman pian tukea uusien taitojen oppimiseen. Fysioterapiassa ohjataan vanhempia lapsen kehitystä tukevaan käsittelyyn. Vauvaikäisten motorisen kehityksen arviointi ja seuranta sekä mahdollinen terapiajakso toteutetaan aina yksilöllisen arvion mukaan tarvittavalla intensiteetillä. Tarvittaessa lapsi ohjataan jatkotutkimuksiin.

Leikki-ikäisten lasten fysioterapiaan ohjautumisen yleisimpiä syitä ovat motorinen kömpelyys, jatkuva varvaskävely ja jalkojen virheasennot. Fysioterapia on useimmiten seurantatyyppistä ja perustuu kotona toteutuvaan harjoitteluun. Vanhemmille ja lapsille ohjataan kotiharjoitteita ja vanhempia ohjataan löytämään motorista kehitystä tukeva harrastus tai liikuntaryhmä. Harkinnan mukaan voidaan toisinaan toteuttaa myös lyhyt fysioterapiajakso kotiharjoittelua tukemaan tai ohjata lapsi tk:n omaan motoriikkaryhmään. Fysioterapiassa arvioidaan tarvittaessa myös jatkotutkimus- tai tukipohjallistarvetta.

Alle 18-vuotiaiden fysioterapiakäynnit ovat maksuttomia.

Toimipaikat ja ajanvaraukset

Keskustan terveysasema
Ojamonkatu 36
08100 Lohja

Ajanvaraus puh. 019 369 2382 arkisin klo 8-15 (takaisinsoitto)

tai sähköpostilla kuntoutus@lohja.fi

Lasten fysioterapeutti Kati Keränen
puh. 044 374 2392, puhelinaika ma – to klo 12 – 13
sähköposti kati.keranen@lohja.fi

Pusulan terveysasema
Arvelankuja 1
03850 Pusula

Ajanvaraus puh. 019 369 2300
ma – to klo 8 – 16
pe klo 8 – 14