Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Vanhusten kuntouttava päivätoiminta

Päivätoiminta on tarkoitettu Lohjan kaupungissa asuville ikääntyneille henkilöille, joilla liikkuminen kodin ulkopuolella on hankalaa ja joilla virikkeellinen toiminta ja kontaktit toisiin ihmisiin ovat vähentyneet.
Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista, edistää sosiaalista kanssakäymistä, ylläpitää ja edistää kokonaisvaltaista toimintakykyä ja päivittäisistä toiminnoista suoriutumista.

Päivätoimintaa järjestetään Lohjan vanhusten palvelukeskuksessa Juolukka-, Rentukka- ja Ulpukkakerhoissa, kussakin viitenä päivänä viikossa sekä tiistaisin ja torstaisin Nummella Niilonpirtissä.
Päivätoiminnan asiakkaiden valinnassa huomioidaan terveydellisistä syistä johtuva eristäytyneisyys ja yksinäisyys, sosiaalisen verkoston vähäisyys ja asiakasta hoitavan omaisen jaksamisen tukeminen, lepohetkien ja asioiden hoidon mahdollistaminen omaishoitajille.

Päiviin sisältyy erilaista toimintakykyä ylläpitävää toimintaa; ryhmävoimistelua, laulutuokioita, ulkoilua, aivojumppaa, muistelua, leipomista jne. asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Asiakkaat voivat osallistua toimintapäivän aikana myös kuntosaliryhmään. Fysioterapeutin ohjaamaan ryhmään voi päästä fysioterapeutin tekemän arvioinnin perusteella. Lisäksi kerholaisilla on mahdollisuus osallistua talossa järjestettyihin hartaushetkiin, tanssiaisiin, konsertteihin sekä muihin tilaisuuksiin ja toimintoihin. Päivän aikana on myös mahdollisuus lepoon.

Päivätoimintaan voi osallistua myös osapäiväisesti, jolloin päivän pituus on noin 2.5 tuntia. Omaishoidettavat voivat saada myös tilapäistä päivätoimintaa omaishoitajan asioiden hoitamisen ajaksi.
Tilapäistä tukea omaishoitajille

Päivätoiminnan hinnat

– ilman kuljetusta 15,75 € /kerta
– kuljetuksen kanssa 23,50 € /kerta
– osapäivätoiminta ilman kuljetusta 11 € /kerta
– osapäivätoiminta kuljetuksella 19,50 € /kerta
– omaishoitajan vapaan korvaava päivätoiminta ilman kuljetusta 8,50 € /kerta
– omaishoitajan vapaan korvaava päivätoiminta kuljetuksella 11,60 € /kerta
(vaihtoehtona muille omaishoidon vapaan järjestämistavoille)

Päivätoiminnasta voi tiedustella
Kotihoidon aluevastaava Pia Riihiojalta,
puh. 050 355 2215.

20.12.2022 käynnistyvä Seniori-info palvelee arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostitse:
• Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti (läntinen alue)
o Puhelin: 029 1512 280
o Sähköposti: seniori-info.lansi@luvn.fi
Ota yhteyttä oman alueesi yhteydenottokanaviin.

Från och med den 20 december 2022 betjänas de äldre och deras anhöriga i Västra Nyland av välfärdsområdets gemensamma Seniori-info. De kommunspecifika rådgivningsnumren tas ur bruk. Från Seniori-info kan du få hjälp med frågor som rör välbefinnande, åldrande och service för äldre (t.ex. närståendevård, minnessjukdomar, boende). All service för äldre kommer i framtiden att ske centralt genom ett nummer i området.
Seniori-info, som startar den 20 december 2022, är tillgänglig på vardagar 9-15 via telefon och e-post:
• Hangö, Ingå, Högfors, Lojo, Raseborg, Siuntio och Vihti (västra regionen)
o Telefon: 029 1512 280
o E-post: seniori-info.lansi@luvn.fi

 

Hakemus Ikääntyneiden palveluihin
Asiakasmaksujen alentaminen tai perimättä jättäminen 2022
Alennushakemus asiakasmaksuihin