Lohjan vuokrattavat yhteiskäyttöautot

Lohjan oma yhteiskäyttöauto – nyt jokaisen varattavissa! (8€/h)

Pahoittlemme! Sähköautot ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Ilmoitamme, kun tilanne muuttuu.

 

Carsharing cars are temporarily not in use. We’ll notify when they are available again.

 

Lohjan Kaupunki yhteistyössä OP Ryhmään kuuluvan Pivo Wallet Oy:n kanssa on tuonut lohjalaisten vuokrattavaksi neljä uutta Renault Zoe –täyssähköistä yhteiskäyttöautoa. Autot voi helposti vuokrata 8 euron tuntihintaan OP Kulku –sovelluksen kautta. Fortumin operoimat yhteiskäyttöautojen latauspisteet sijaitsevat OP Länsi-Uusimaan Lohjan konttorin yhteydessä sekä Lohjan kaupungintalo Monkolan pihalla.


Ketkä voivat vuokrata sähköauton?
Sähköauton voivat vuokrata jokainen vähintään B-ajokortin omistava henkilö.

Sähköauton varaus ja käyttöönotto
Autoa hallitaan OP Kulku- mobiilisovelluksella, jonka avulla pystyt varaamaan auton. Sitä käytetään myös auton ovien avaamiseen ja lukitukseen. Huomioithan, että sovelluksen käyttö vaatii Android tai iOS puhelimen. Pääset lataamaan sovelluksen Google Playsta tai App Storesta nimellä ”OP Kulku”.

 

Näin varaat auton käyttöösi:

 1. Lataa OP Kulku sovellus ja rekisteröidy. Lisää maksutietosi.
 2. Syötä kaikki alla olevat koodit, jotta näet kaikki Lohjan yhteiskäyttöautot. (Koodit tarvitsee syöttää vain kerran): Lohja1, Lohja 2, Lohja 3
 3. Kun varauksesi alkaa voit hakea auton kotipisteestä. Auton ovet avataan ja lukitaan mobiilisovelluksella. Muista aina ottaa latauspiuha mukaasi!
 4. Varauksen päätyttyä palauta auto omalle paikalleen. Muista aina laittaa auto lataukseen! 
Mikäli kohtaat ongelmia, niin voit soitaa palvelunumeroon, joka on auki 24/7, puh:0100 0550

Auton irroittamien latauslaitteesta:
  • Vapauta latauskaapelin lukitus autosta painamalla auton ratin vasemmalla puolella alhaalla olevasta kytkimestä, jossa on pistokkeen kuva.
  • Vapauta latauskaapelin lukitus latauspisteestä. Kosketamalla Fortumin RFID-tunnisteella tunnisteella latauspistetettä.​
  • Irroita latauskaapeli autosta ja latauspisteestä Sulje auton sisempi ja ulompi latausluukku. Muista palauttaa latauskortti autoon.​


Auton lataaminen
 • Auton lataukseen käytetään RFID-tunnistetta. Autossa on mukana kaksi latausjohtoa: toinen on Type2-latauspisteisiin. Sitä  kannattaa käyttää yleensä, koska se on nopein vaihtoehto. Lisäksi mukana  tavallinen johto (Schuko), jonka voi laittaa esim. kotonaan normaaliin  sähköpistokkeeseen. Se on kuitenkin hidasta latausta huomattavasti.
 • Vapauta latauskaapelin luukun lukitus autosta painamalla auton ratin vasemmalla puolella alhaalla olevasta kytkimestä, jossa on pistokkeen kuva.
 • Kun olet kytkenyt latauskaapelin kosketa RFID-lukijalla latauspistettä, jotta lataus alkaa.
 • Kun lataus on alkanut, näet auton kojetaulussa akun lataustason sekä latausanimaatioon patteri-ikonissa. Lukitse lopuksi ovet sovelluksella.
 • Latauspisteitä ympäri Suomea voit etsiä esim. www.latauskortti.fi (Huom!  Niissä maksu eri tavoin, lue palveluntarjoajan ohjeet tai lataa pyydetty sovellus).

Tarvitsetko apua?:
 • OP Kulku -sovelluksessa on Usein kysytyt kysymykset -osio. Kannattaa lukea ensin, josko sieltä löytyy etsimäsi tieto!
 • Asiakaspalvelu on käytössä 24/7. Soita: 0100 0550.
 • Löydät lyhyitä ohjevideoita OP Kulku Sovelluksesta, liittyen auton käyttöön sekä lataukseen.
Ohjevideoita
 1. Yhteiskäyttöauton ovien avaaminen sovelluksella; https://www.youtube.com/watch?v=OFl9Tk64q0w
Share This