Menneitä tapahtumia

 

LAPSEN OIKEUKSIEN VIIKKOA  15.-21.11.2021!

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. 

Lohjalla toteutetaan monipuolista ohjelmaa viikon aikana lapsille, nuorille ja perheille. Viikkoa juhlistetaan monin eri tavoin myös varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorisotaloilla, kerhoissa – kaikkialla, missä lasten oikeudet toteutuvat arjessa! Lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan tänä vuonna  teemalla ”Mulla on väliä, sulla on väliä” – jokaisella lapsella on oikeus hyvään kohteluun.

Viikko huipentuu lapsen oikeuksien päivän tapahtumaan Lohjan torilla perjantaina 19. marraskuuta.

Aamupäivällä 9.30-10.30 on ohjelmaa alle kouluikäislle lapsille ja alakoululaisille, ja iltapäivällä kello 13-14 kouluikäisille ja nuorille.

Tutustu ohjelmaan tästä:

AAMUPÄIVÄ

9.30 Lasten ääni -räppi, Juha Koivuporras

9.45 Taikuri Bluffo tekee taikoja ja musisoi yhdessä kaupunginorkesterista tuttujen Kimmo Leppälän ja Ilkka Jorosen kanssa

10.00 Professori TikTak ja aikakone vierailulla Lohjan teatterilta

10.15 Lohjan Liikuntakeskuksen Taika-Pingviini tanssittaa lapsia 

ILTAPÄIVÄ

13.00 Laurentius-koulun 1.- ja 4. -luokkalaisten puhe lapsen oikeuksista ja “Lapsella on oikeus” – tanssi

13.15 Musiikkia maailmalta! Pedro Aibéo ja Kimmo Leppälä, Ilkka Joronen

13.30 Lasten ja nuorten näkemyksiä ideaseinän annista, Nuorisovaltuustosta Hilla Laukka ja Joel Kronqvist

13.45 Tiktok-tanssi, Timea Hyökki 

Ohjelma on lapsia ja nuoria osallistavaa. Luvassa liikuttavaa musiikkia, tanssia, ajatuksia lapsen oikeuksista sekä ideaseinän annin avausta

Tapahtumaa voi seurata myös Youtubesta Lohjan kaupungin kanavalta

Muita tapahtumia viikon varrella:

  • Nuorisotyöpaja Tuuma juhlistaa lapsen oikeuksien viikkoa jakamalla kierrätyskeskuksessa käyville lapsiasiakkaille yhden valinnaisen pehmolelun keskiviikkona 17.11.2021.
  • Lohjan avoin varhaiskasvatus järjestää lasten oikeuksien päivän temppuradan Tennarissa perjantaina 19.11. kello 11-13. Osoite Rantapuisto 45. 
  • Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat seurakunnassa
  • Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat nuokkarilla

 

13.9.2021 Kaikkien lasten kunta -webinaari tulossa

Webinaarin mainos. Kaikkien lasten kunta -webinaari 28.9. klo 15-16

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lskl.fi/tapahtumat/webinaari-kaikkien-lasten-kunta/

2.9.2021 Meillä ei ole Suomessa varaa kadottaa näkyvistä yhtään lasta tai nuorta

Nuoria katsomassa kohti kameraa. Unicefin näkyviin -kampanjan mainos.Lohjan kunta tukee UNICEFin #näkyviin kampanjaa!

#näkyviin @unicef_finland

Näkyviin -kampanjan tavoitteena on tuoda lasten ja nuorten oma ääni esille ja nostaa heidän asiansa yhteiseksi puheenaiheeksi koko Suomessa. Unicef teetti nuorille kyselyn siitä, että mitä on hyvän elämän ja arjen ainekset ja mihin asioihin he toivoisivat kuntapäättäjiltä muutosta. Joka kolmas UNICEFin kyselyyn vastannut nuori kokee, ettei hyvästä tulevaisuudesta ole helppo unelmoida. Puolet kyselyyn vastanneista nuorista kertoo, että koronatilanne on lisännyt huolta tulevaisuudesta. Kiusaaminen, syrjintä ja mielenterveyspalvelujen riittämättömyys heikentävät nuorten hyvinvointia. Nuoret kokevat jäävänsä näkymättömiin, kun kunnissa tehdään heitä koskevia päätöksiä. Suuri osa lasten ja nuorten arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa. Meillä ei ole varaa kadottaa näkyvistä yhtään lasta ja nuorta!

 

Kyselyyn saatiin yli tuhat vastausta, joiden perusteella luotiin kunnanvaltuutetuille kahdeksan kohdan lista asioista, johon nuoret toivovat muutosta. Kampanjassa haastetaan valtuutettuja valitsemaan listalta kolme asiaa, joita he yhdessä muiden kanssa sitoutuvat edistämään kunnissaan ja aktivoidaan myös kuntalaisia – nuoria ja aikuisia – mukaan kampanjaan.

Tehdään yhdessä lasten ja nuorten asiat näkyviksi.

Osallistu kampanjaan: www.unicef.fi/nakyviin

 

08/2021 HUOM. KAIKKI VUONNA 2021 SYNTYVÄT LOHJALAISLAPSET PERHEINEEN, UUTISIA LOHJAN KAUPUNGINORKESTERILTA

KUMMILAPSIKONSERTIT

Vauva istuu ja katsoo yläpuolellaan olevaa valkoista ilmapalloa.Lohjan kaupunginorkesteri kutsuu yhteistyössä Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kanssakummilapsikseen kaikki vuonna 2021 syntyvät lohjalaislapset perheineen. Kummilapsitoiminnan tavoitteena on herättää rakkaus musiikkiin ja soittamiseen, tarjota perheille yhteinen kokemus sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä musiikin keinoin.

Ensimmäisenä vuonna kummilapset kutsutaan Laurentius-salin lavalle, jossa Länsi-Uudenmaanmusiikkiopiston muskariopettajat Pirita Mikkonen ja Jenny Backman-Pråhl johdattavat lapset musiikin maailmaan yhdessä Lohjan kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa. Konsertissa lauletaan, leikitään, kuunnellaan ja liikutaan sekä tutustutaan myös kummilapsien tulevaan maskottiin Omppu-Nalleen, joka kulkee mukana koko kummilapsiajan.

Kummilapsitoiminta jatkuu vuoteen 2024 saakka. Jatkossa kummilapset kutsutaan kaksi kertaa vuodessa Lohjan kaupunginorkesterin tapahtumiin yhdessä Omppu-Nallen ja kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa. Osallistuminen konsertteihin on perheille maksutonta.

Ensimmäiset kummilapsikonsertit järjestetään Laurentius-salissa keskiviikkona 13.10.torstaina 14.10. ja perjantaina 15.10. kunakin päivänä klo 10, 11 ja 12.Konsertin kesto on n. 30 min. Konsertit juonnetaan sekä suomen että ruotsinkielellä.

Ilmoittautuminen kummilapseksi:
Kummilapseksi ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen orkesteri@lohja.fi
Laita otsikoksi Kummilapsi ilmoittautuminen ja viestiin yhteystiedot: Lapsen nimi, huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, sekä kuinka monta perheestä osallistuu. Kummilapsitapahtumista lähetetään sähköpostia ja ilmoittautumispyyntö hyvissä ajoin ennen tapahtumia.